GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Kamu Sen “Ek Zam Ve Refah Payı İstiyor”

Kamu Sen “Ek Zam Ve Refah Payı İstiyor”

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı tüm Şube Başkanlığı ve Temsilciliklerin katılımı ile Memur ve Emekliler için talepler Ali Hikmet Paşa Meydanında dile getirildi. Memur ve emekli için, Ek Zam, Refah Payı, 3600 Ek Gösterge, Vergi oranları, Sözleşmelilere kadro gibi talepler yapılan basın açıklaması ile ayrıca bugün birkez daha kamuoyuna duyuruldu.

Memur Enflasyon’un Altında Eriyor

Türkiye Kamu Sen Balıkesir Şubesi adına açıklamayı Ahmet Baki okudu. Baki, “Son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeler, memur ve emeklilerimizi ekonomik sıkıntıya sokmuştur. Geçen sene bu günlerde 1 dolar 7,90 TL idi bugün 14,3 lira; artış %81.Geçen sene bugünlerde çeyrek altın 724 lira idi bugün 1320 lira; ayrıca artış %82.Geçen sene bugünlerde 4 kişilik ailenin aylık zorunlu harcaması 7.770 lira idi bugün 9642 lira;  %24. Bir sene içinde ortalama memur maaşı 567 dolardan 365 dolara geriledi. %35,6.Geçen sene memur maaşıyla 6,2 çeyrek altın alınabilirken bugün ancak 3,9 çeyrek altın alınabiliyor. Erime %37.Enflasyon resmi rakamlara göre bile %21,31 ama memur maaşına yapılan zam enflasyon farkı da dahil %16,4. Erime %4,91.Neresinden tutsak elimizde kalıyor; neresinden baksak maaşlar kuşa dönmüş durumda. Son 10 yıldır memur maaşları enflasyonun bile altında kalıyor ve ayrıca sürekli eriyor ”dedi.

Dsc 0041

“Timsah Gözyaşı Döküyorlar”

Baki açıklamada, “Memurlarımız ve emeklilerimiz, yoksulluk sınırının altında, en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumda diyen Baki açıklamasında, “Toplu sözleşme görüşmeleri de etkisiz sendikalar ve malum konfederasyon yüzünden yaralara çare üretmekten uzak kalmaktadır. Daha 3 ay öce, önümüzdeki yıl için %5+7 gibi komik bir rakama davul zurnayla imza atanlar, bugün yüzleri bile kızarmadan toplu sözleşmenin yenilenmesinden söz ediyor. “Bu artış ekonomik gerçeklerle bağdaşmıyor. Seyyanen zam içermeyen, refah payı getirmeyen bir zam, en iyi ihtimalle sıfır zamdır. Gelin bu metne imza atmayın.” diye çağrıda bulunduk.  O zaman, memurun idam fermanını imzalayanlar, ayrıca şimdi çıkmış timsah gözyaşı döküyorlar ”şeklinde konuştu.

“CEP DELİK CEPKEN DELİK BOŞ TENCERE KAYNAMIYOR”

Açıklamada,” 2022’de memura gerçek anlamda hiç zam yapılmayacak, maaşlar mum gibi erimeye devam edecek diyen Baki, “  Doları, Avroyu, altını artık takip edemiyoruz. Raflardaki ürün fiyatları sürekli artıyor.  Durum böyleyken memurlarımız göstermelik zamlardan bıkmış durumdadır. Maaş artışı, alım gücünü yükseltmiyorsa, buna zam denemez. Verdiğiniz zam, enflasyonun altındaysa buna zam denemez.Biz alım gücünü yükseltecek, ekonomideki büyümeden çalışana pay verecek gerçek bir zam istiyoruz. Herkes vergide adaletin sağlanmasını bekliyor.Memurlarımız 3600 ek gösterge bekliyor. Emekli yüzünün gülmesini bekliyor. Yardımcı hizmetliler ayrıca genel idari hizmetler sınıfına geçmeyi bekliyor. Yoksulluk sınırının üzerinde bir maaş talep ediyor.Sözleşmeliler kadro bekliyor ama enflasyon beklemiyor. Meseleleri halının altına süpürünce sorunlar çözülmüş olmuyor.Suya yazılan vaatlerle karın doymuyor. Cep delik, cepken delik, boş tencere kaynamıyor.”ifadelerine yer verildi.

Toplu sözleşmenin nasıl bir facia olduğunu şimdi herkes yaşayarak anladı.

Dsc 0050

MEMUR EK ZAM VE REFAH PAYI İSTİYOR

“Bu nedenle 2022 için bütün maaş artışlarının gözden geçirilmesi gerekmektedir. Milyonlarca kamu çalışanı, emekli ve ayrıca aile bireyleri, zaten imzalandığı anda dahi ekonomik geçerliliği olmayan toplu sözleşmenin revize edilmesini beklemektedir. İğneden ipliğe her şeye zamlar yağmur gibi yağarken 25 milyon vatandaşımız, ayrıca maaşına gerçek bir zam beklemektedir. Ekonomik olarak zor günler geçiren milyonların umutlarını boşa çıkarmaya hiç kimse cüret etmesin ve derhal ek zam ve ayrıca refah payı uygulamasını hayata geçirsin diyoruz.” Muhammed Can Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu