Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Kapınızdayız Karakışta Yanınızdayız

Kapınızdayız Karakışta Yanınızdayız

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin tarafından, “Kapınızdayız Yanınızdayız” sloganıyla yaşama geçiriliyor.

Vatandaşların kış sezonunda nasıl sıkıntılarla karşılaştığı sıkıntıları kolay atlatması konusunda, kendi evini yönetir gibi çalışmalar hazırladıklarını ifade eden Başkan Ergin, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için karakışa hazırlık yaptıklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayat pahalılığına vurgu yaparak özellikle yerel yönetimlerin ihtiyaç sahiplerini finanse edecek ve gerektikçe harcanması amacıyla vatandaşa para ayrılması için ‘Kara Kış Fonu’ önerisi değerlendirilecekler.

Ekonomideki yaşanan sıkıntıların gün geçtikçe vatandaşın sırtına yük olarak binmeye devam ettiğine vurgu yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, üst üste gelen zamlar yüzünden vatandaşların zor günler geçirdiğini hatırlattı. Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerince, mahallelerde her sokağa uğranıp, kapı kapı dolaşarak vatandaşların sıkıntıları dinleniyor, notlar alınıyor ihtiyaçlar belirleniyor ve ihtiyaç sahibi olanların fondan ne kadar yararlanması gerektiği konusunda çalışma yapıyorlar.

‘Kara Kış Fonu’nun oluşturulması için girişimlerde bulunulduğunu ve ihtiyaç sahiplerinin ivedilikle tespit edildiğini hatırlatan Başkan Ergin, “İhtiyaç sahibi hemşehrilerimin zor günlerinde yanında olmak amacıyla en azından bütçelerine belli zaman dilimleri içinde katkıda bulunmak için bir fon oluşturuyoruz. Bu fon karakışta vatandaşların öncelikle gereksinim duyduğu ihtiyaçlarına çare olacak” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu