Kar Yağışı Balıkesir’i Sarmaya Devam Ediyor
Balıkesir’de kar yağışı devam ederken, sürücüler için dikkatli olunması gerektiği uyarıları yapıldı.

Kar Yağışı Balıkesir’i Sarmaya Devam Ediyor
Şehir Merkezinde Kar Tuttu
Balıkesir’de 21 Şubat 2025’te başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor. Şehir merkezinde karın tutmasıyla birlikte vatandaşlar kendini sokağa attı. Karın keyfini çıkaranlar fotoğraf çekerken, çocuklar kardan adam yaparak eğlendi.

Sürücülere Dikkat Uyarısı
Yetkililer, özellikle sürücüler için dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Buzlanmaya karşı tedbir alınması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, araç lastiklerinin ve zincirlerin kontrol edilmesini önerdi.

Araç Sahipleri İçin Buzlu Cam Uyarısı
Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte araçların camları buzlandı. Uzmanlar, buzlu camları çözmek için şu yöntemleri önerdi:
- Ilık su kullanın ancak sıcak su dökmekten kaçının, çünkü ani sıcaklık değişimi camın çatlamasına neden olabilir.
- Buz kazıyıcı veya kredi kartı gibi plastik bir aparatla buzları dikkatlice temizleyin.
- Sirke ve su karışımı hazırlayarak bir gece önceden camlara sıkın, bu buzlanmayı önleyebilir.
- Özel buz çözücü spreyler kullanarak buzlanmayı hızla giderebilirsiniz.

Kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklenirken, yetkililer vatandaşların tedbirli olmasını ve zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını tavsiye etti.
Haber Merkezi
Havran’da Kapanan Yol Hayatı Felç Etti!