Gündem

Karesi ve Altıeylül Süt Üreticileri Birliği Üretene Kazandırıyor

Karesi ve Altıeylül Süt Üreticileri Birliği Üretene Kazandırıyor

 

Karesi Ve Altıeylül Süt Üreticileri Birliği 2020-2021 yılı olağan genel kurulu yapıldı. Birlik Başkanı Cihat Şimşek genel kurulda bugüne dek yaptıkları çalışmalarda Süt Birliğinin üreticiye sağladığı kazanımlara dikkat çekti. Yem ve süt fiyatları konularına değinen Başkan Şimşek, Süt Birliği’nin üreticiler için var gücüyle çalıştığını söyledi.

 

Süt Üretici Birliği Üreticiye Üstün Hizmet Veriyor

Balıkesir Karesi ve Altıeylül Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek genel kurulda yaptığı konuşmada” Şehitlerimiz başta olmak üzere, Birliğin üyesi olmuş ve bugün hayatta olmayan tüm üyelerimizi rahmetle anıyorum. Bizler Karesi ve Altıeylül’ de süt üreticileri birliği olarak 15 çalışanımızla üreticilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz.” Dedi.

Süt Birliği Hayvan Kimliklerinin Çıkmasına Büyük Olanak Sağladı

Hayvanların küpeleme çalışmalarının da yapıldığını hatırlatan Birlik Başkanı Cihat Şimşek, fiyatlarda yaşanan artışlara değindi. Artışa rağmen 3 yıldır küpeleme fiyatının değiştirilmeden hizmet verdiğini söyledi. Bu hizmeti sunmaktan, üreticimizin yanında olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Maliyetleri çıkardığımızda, Üreticilerimize bir küpede birliğimiz vasıtası ile sağladığımız 21 Türk Lirası giderimiz var. Birlik bütçesinden karşılayarak üreticimiz için hizmetimize devam ediyoruz” dedi.

 

59709B01 0Efe 4C2C Be96 B57E47728D13

 

Süt Tozu Püresi Tesisi Kurulacak

“Balıkesir’e büyük bir tesis kazandırma bilinciyle çıktığımız yolda Balıkesir’deki kooperatif, üretici birlikleri ile birlikte bir şirket kuruluşu gerçekleştirdik. Çalışmalarımız bu yönde sürüyor. Balıkesir bölgesine sahip çıkacak, üreticiye sahip çıkacak bir yapı olmalı ve öyle bir yapı olmalı ki Van’ dan da, Çan’dan da gözüksün istedik. Sütün stoklanması ve ekonomiye kazandırılmasının en iyi yolu süt tozu püresi. Nasipse Balıkesir’de üreticinin kendi malı olan bir süttozu püresi tesisi kurulacak.”

“Üreticilerimiz Örgütlülük Farkından Birliğimiz ile Fayda Sağlasınlar”

Örgütlü örgütsüz sütünü pazarlayan üreticiler olduğunu belirten Cihat Şimşek, “ Bizimle birlikte hareket ettikleri için teşekkür ediyoruz. Pazarlamayı birliğimiz üzerinden kabul eden şartlarını kabul eden üreticilerimizle, Tarım ve Orman Bakanlığımız ile hükumetimiz tarafından örgütlülük farkı veriliyor. Örgütlülük farkı 4 kuruş veya 5 kuruş oluyor. Azımsanıyor ancak, yaptığımız 2021 çalışma ile Birliğimiz üzerinden sütünü pazarlayan üreticilerimize işletme başına bin 500 Türk Lirası ekstra net ilave örgütlülük desteği sağlanmış oldu. Bizim talebimiz bizimle birlikte pazarlamayı yapan üreticilerimizin sayısının artması ki devletimizin desteklerinden de faydalanması.” şeklinde konuştu.

 

A1F2Cb12 8Ef0 4922 B79F 92804060E77C

 

Birliğin Tarımsal Ürünler Satış Evi Mağazası Oluşturuldu

“Tarımsal ürünler satış eviyle satış mağazası oluşturduk. Üreticilerimizin kullandığı tamamlayıcı yem olarak kullanılan arpa ve mısır gibi ürünlerin öğüterek satışını yapmaktayız. Çuval parası olarak 30 Türk lirası aşağıda fiyatla veriyoruz ancak, burada bir kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Bazı arkadaşlarımız bizden aldıkları ürünleri kendi elindeki hayvanlara fazla geldiği için başkalarına kar güderek satmaya başladı. Döktüğü süte göre ve Hayvanlarının tüketeceği miktara göre kısıtlayarak tedarik sağlıyoruz ve dışarıya da vermiyoruz. Bu hizmetimizde devam edecek.”

Süt Birliği Yem Fiyatlarını En Uygun Fiyata Sunma İmkânını Üreticisine Sundu

Buğday satışı fiyatlarımızda piyasa şartlarına göre en az 50 Tük Lirası aşağı buğday tohumu temin ederek ve gübrelerle 30 TL aşağı fiyat politikası ile hizmet vermeyi sürdürdük, sürdüreceğiz. Yem maliyetlerinin artışıyla birlikte, Bakanlığımız ve TMO bir çalışma yaptı. Yüksek fiyatlı ürünleri birlikler üzerinden daha uygun fiyatla teminini sağladı. TMO’nun yapmış olduğu çalışma ile bizler 2 milyon 26 bin 412 kg arpayı üzerine ilave bedel koymadan sadece nakliye ile üreticilerimize sunduk. Satış evimizde bizler tarafından daha önce alınan uygun fiyata sizlere sunulan arpa miktarımızda 1milyon 588 bin 440 kilogram, Mısırda 481 bin 280 kilogramdır.”

 

E2Db80C4 F243 4955 B8C3 30Ea45Cb98E7

 

“Süt Bizim İşimiz”

Süt bizim işimiz dedik. Yaptığımız çalışmalar ve üreticimizden aldığımız güç ile birliğimiz her zaman üreticinin yanında. Bugüne dek yaptığımız pek çok hizmet oldu. Ayrıca geçen süreler içinde hiç ileriye dönük vaatlerde bulunmadım. Bu süre içinde ruhsatlı bir mandıra satın aldık. Köy Garajının orada bir dükkan almayı istiyoruz. Uzun zamandır uğraş verdiğimiz Milli Emlak’ın ihaleye çıktığı 16 bin 296 metrekarelik bir araziyi 700 bin Türk Lirasına aldık. Hepimizin hizmetinde olacak.”

Kongreye Katılanlar

Genel kurula, Tarım İl Müdürü Erkan Alkan, TKDK İl Koordinatörü Murat Kar, BBB Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akca , Kalkınma Ajansı, Ak Parti İl Yönetim Üyeleri, CHP İl Başkanı Ve Yönetim Üyeleri , Akbank, Denizbank ilçe birlik başkanları ,Sutas , Tahsildaroglu, Matlı, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş, Karesi Altıeylül ilçelerindeki süt Üreticileri Katıldı. Haber: Nusima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu