Ketojenik Diyete Uygun Atıştırmalıklar

Ketonejik diyet nedir? Ketojenik Diyete Uygun Atıştırmalıklar nasıl olmalıdır? İşte tüm detaylar
Ketojenik diyetin alışılagelmiş diyet alışkanlıklarını tersine çeviren özelliği, kalori değeri yüksek yağ kaynakları yönünden zengin, karbonhidrat tüketimi yönünden sınırlayıcı bir diyet programı olmasıdır. İşte Ketojenik Diyete Uygun Atıştırmalıklar
Ketojenik atıştırmalık nedir?
Enerji topları zengin karbonhidrat içeriği ile tahıl ve kuru meyvelerden oluşmaktadır. Ketojenik atıştırmalıklar yağ yönünden zengindir. İçeriklerinin yaklaşık %80’ini sağlıklı yağlar oluşturur. Tabii, yağ olarak sağlıklı nitelendirdiğimiz besleyici yağlardan bahsediyoruz: zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, sade yağ, yağlı tohumlar, kuru yemişler ve avokado. Besleyici içeriği sayesinde pratik bir kahvaltı, antrenman öncesi-sonrası veya ikindi atıştırmalığı olarak tüketilebilir.
Ketojenik atıştırmalıklar nasıl tok tutar?
Ketojenik atıştırmalıklar yağ ihtiyacınızı karşılarken sizi uzun süre tok tutar. Nasıl mı? Yağlar sindirim sisteminde daha yavaş parçalandığı için uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur.
Ketojenik atıştırmalık tarifi
Ketojenik atıştırmalıkları hazırlamak oldukça basittir. Bu atıştırmalıklar; avokado, fındık ezmesi, fıstık ezmesi, hindistan cevizi yağı, yağlı tohumlar, kuru yemişler gibi besinler ile ketojenik diyet dostu yağlar ve lezzetli düşük karbonhidratlı besinlerin (kakao, baharatlar vb. gibi) birleşimidir.
-
Keto Kraker
Gerekli olan malzemeler;
- 250 ml keten tohumu
- 250 ml su
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı baharat karışımı (kekik, tatlı biber, paprika, karabiber vb. gibi sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.)
Tarifi;
- Öncelikle bir büyük bardak (250 ml) keten tohumunun üzerine aynı miktarda (250 ml) su ekleyin ve karıştırın. Ardından karışımı 2 saat kadar keten tohumlarının su ile şişmesi ve jelleşmesi için bekletin.
- 2 saat sonra jelleşen keten tohumlarının üzerine susam, çörek otu ve baharat karışımı ekleyin.
- Daha sonra karışımı fırın tepsisine, fırın kağıdının üzerine iyice yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 °C fırında 40-45 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra krakeri ekmek alternatifi olarak kahvaltıda veya ara öğünde tüketebilirsiniz.
*Bir öğünde avuç içiniz boyutunda 1-2 dilim olarak tüketebilirsiniz.
Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.
Referans: DİYETİSYEN DENİZ HAZAR TÜRK