GündemKöşe Yazıları

KIRDIYSAK GÖNÜL ALSAK

Merhaba bu haftasonu herkes seçimlere odaklanmışken ben günümüzde kaybedilmeye yüz tutan ve diziden diziye koşan hanımlara, beylere bir hatırlatmada bulunmak istedim. Konum evlilik. Evlilik ciddi ve bir o kadar değer taşıyan önemli bir temel taş.

Bir süre önce ulusal medyadaki bir köşe yazarının bu konudaki yazısını okudum. Diyordu ki yazısında ‘’ bir ünlü çiftimizle ilgili bir haber okudum. Adamın evlenme teklif ettiği, kadının ‘düşünmek için süre istediği’ yazıyordu. Böyle bir süre isteniyorsa bir ‘mantık evliliği’ yapılacak demektir. Oysa ben bu meselede karar verirken kalbin sesinin dinlenmesinden yanayım.’’ diyordu…

Bence bu yazı ne kadar doğru? Ben bu yazının tam tersini düşünüyorum hem mantık hem de kalp aynı oranda olacak ki bir terazi misali denge kurulsun. Karar alınsın ve evlilikte, Mutlulukta o oranda çoğalsın. Doğru kararlar alınsın. Gerçek yaşam üzerinden değerlendirmelerin daha doğru olacağı kanaatindeyim.

Birde şu husus var. Evlilikte sorunların çıkması kadar doğal ne olabilir ki? Bir düşünün, hayatınızda çocukluktan gençliğe ikili görüşmelerinizde yaşantınız sorunsuz ve pürüzsüz mü geçti? Bizi yaşama bağlayan sevdiklerimizle aynı şeyleri yaşıyor olmamız değil farklı fikirleri de taşıyor olabilmemiz. Bu farklılıkları birlikte yürütebiliyor olmamız.

Önemli olan konu şu aslında gündelik yaşamımız la şu dizilerdeki yaşamlar bir değil! Kandırmayın kendinizi. Özenmeyin sahteliğe. Hoş görünüp sahte mutluluğa Kendiniz olun. Kavga edin ancak sevgi ve saygıyı cebinizden eksik etmeyerek denge kurarak. Kırdıysanız gönül alarak .Kandırmayarak yaşayın. Bakın görün evlilik denilen o mukaddes defterde nasıl beyaz sayfalar göreceksiniz. Acısıyla, tatlısıyla bir ömür geçirdik diyeceksiniz…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu