Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Kırmızı Bölgede ki Balıkesir’de Nişan Merasimi Şok Etti

Kırmızı Bölgede ki Balıkesir’de Nişan Merasimi Şok Etti

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, bu gün katıldığı denetimde Çarpıcı Açıklamalar yaptı. Vali Şıldak’ın şoke eden açıklamalarında ki nişan merasimi ayrıntısı ayrıca dikkat çekti.

 

Yeni Vaka Sayılarında Tempolu Bir Yükseliş Var

Vali Şıldak, Covid-19 vakalarında düşüş ya da durağanlık olmadığı gibi, tempolu bir yükseliş olduğunu söyledi. Şıldak, önce Bandırma ve kuzey ilçelerde bir yoğunluk oluştuğunu, ancak artık tüm ilçelerde yoğun vaka sayıları olduğunun altını çizdi.

Vakaların Yüzde 70’inde Mutasyonlu Virüs 

Vali Şıldak, basın mensuplarına Bandırma’da ki vaka yoğunluğunun nedenine dair bilgi de verdi. Şıldak, Bandırma’da başlayan yoğunluğun sanayi kuruluşlarında ki vakalarla başladığını belirtti. Ayrıca burada ortaya çıkan vakaların, yüzde 70’inde mutasyonlu virüs tespit ettiklerini ifade etti. Özellikle de mutasyonlu virüsün yayılma hızının yüksekliğine işaret etti.

Şıldak açıklamasında, mutasyonlu virüsün kapalı ortamda çok hızlı yayıldığını hatırlattı. Ancak, bu konuya dikkat çektiklerine ve ev ziyaretlerinin tehlikesini dair yaptıkları sık hatırlatmalara rağmen, bu etkinliklere hala rastladıklarını belirtti.

Tüm Çağrılara Rağmen Bir İlçemizde Evde Nişan Merasimi Yapılmış

Ev ortamı ve kapalı-dar ortamların yoğun bulaş riski oluşturduğunun tekrar altını çizen Şıldak, “fakat bazı vatandaşlarımız bu alışkanlıklarını hala sürdürüyor. Sanki eski normal günlerde ki gibi yaşantılarını devam ettiklerini görüyoruz. Bir ilçemizde geçtiğimiz hafta önce gerçekleşen bir olaydan söz etmek istiyorum. Bizi son derece üzen, bu kadar tedbir ve farkındalık çalışmasına, yapılan tüm çağrılara rağmen bir ilçemizde nişan merasimi yapılmış.  Sonradan aldığımız bilgiler göre evde yapılan merasimde 35 kişinin hastalandığını tespit ettik. Ayrıca başka bir ilçede de benzer bir tespit yaptık” dedi.

Bu arada Vali Şıldak’ın ismini vermediği ve nişan merasimi yapılan ilçenin Dursunbey olduğu belirtiliyor. Üstelik merasim ile ilgili muhataplar hakkında yetkililer tarafından adli ve idari işlem sürüyor. Vali Şıldak, son olarak, risk haritasında kırmızı renkten daha olumlu renge çıkmak için gayret sarf ettiklerini belirtti. Ayrıca tüm faaliyetlerin sıkı bir şekilde denetlendiğini belirtti.

Ilisik Mutatnt Virus

Habere: Kamil Akyürek

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu