İlçe HaberleriGündemTürkiye Gündemi

Vali Şıldak “Mutasyonlu Virüs Yoğunlukla Bandırma’da”

Güney Marmara’da Gündem Koronavirüs Oldu

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde Güney Marmara İlçeleri Pandemi Kurulu Toplantısı yapılarak ilçelerdeki kovid-19 salgını durumu.

PANDEMİ KURULU TOPLANTI YAPTI

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde Balıkesir Valiliği Güney Marmara İlçeleri Pandemi Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıya İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin, il ve ilçe protokolleri ayrıca oda ve borsa başkanları katıldı.

ŞILDAK KOVİD-19 SALGININI DEĞERLENDİRDİ

Toplantıda ilk sözü toplantıya başkanlık eden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak aldı. Vali Şıldak toplantıdaki konuşmasında şunları kaydetti: “Gündemimiz koronavirüsün bugünkü durumu. Biz ülke olarak bu pandemi sürecinde gayet iyi bir yerdeyiz. Bütün kurum ve bireyleriyle hep beraber mücadele ettik ve pek çok ülkeden ayrıca daha iyi bir sınav verdik. Bunu objektif bir değerlendirmeyle söylüyorum. Biz huzur içinde, sükûnet içinde bu süreci yürütüyoruz. Bir süreç, bir kriz yönetimi söz konusu.

16 Marmara

 “VAKA SAYISINDA 6 İLÇEDE AĞIRLIK GÖRÜYORUZ ”

Biz bir doğal afet yaşıyoruz ve bununla ilgili bir kriz yönetimi yapıyoruz. Bu süreci destekleyen bu salonda yer alan kurumların yöneticilerine, başta kaymakamlarımıza, sağlık ekiplerimize ki bir kahramanlık hikâyesi yazdılar, çok teşekkür ediyorum. Son günlerde sayılardaki artış, ayrıca bizim hassasiyetle üzerinde durmamız gerektiğini gösteriyor. Aslında son 3 haftaya kadar Balıkesir’in durumu kötü değildi; ama sıralama son değerlere göre yapıldığı için sonucumuz kötü çıktı. Mutasyonlu virüs türünün de ilk görünen yerlerden olduğunu, vaka sayısının buradaki 6 ilçede ağırlıklı olduğunu görüyoruz. İçimizi çok karartmak da istemem. Dinamik denetim denilen bu süreci birlikte yaşıyoruz. Ayrıca tedbirleri sıkı tutacağız ve hep birlikte bunun üstesinden geleceğiz.”

 “MUTASYONLU VİRÜS YOĞUNLUKLA BANDIRMA’DA”

İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin’in de açıklamalarda bulunduğu toplantıda Keskin tarafından şu ifadelere yer verildi:

“Pandemi başlangıcından beri mücadele ettiğimiz hastalık solunum yoluyla bulaştığı için maske çok önemli. 2. si mesafe ve 3.sü hijyene riayet etmek. Bu üç kurala uymanın dışında elimizde bu hastalıkla mücadele konusunda başka silahımız da yok. Mutasyonlu virüs yoğunlukla Bandırma ilçesinde. Bu yüzden iş yerlerindeki tedbirlerin en üst seviyeye çıkarılması ve maske-mesafe-hijyen konusunda insanları özendirmemiz gerekiyor.” ş

SORULARI CEVAPLADILAR

Toplantıda katılımcılar konuşmalardan sonra soru-cevap bölümüne geçtiler. Bandırma İlçe Sağlık Müdürü, Bandırma Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı, Erdek Ticaret Odası Temsilcisi ve Susurluk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı söz alarak hem durum değerlendirmesi yaptılar, hem de öneri ve görüşlerini sundular.  Balıkesir Valiliği Güney Marmara İlçeleri Pandemi Kurulu Toplantısı, tedbirlerin gerek mülk-i idare tarafından sıkı bir şekilde takip edilmesi, gerekse oda ve borsa yönetimlerince üyelerine gerekli uyarı ve bilinçlendirmenin yapılması kararlarının alınmasıyla son buldu.

Ilisik Bandirma

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu