Köpeğini Terk Edene Dudak Uçuklatan Para Cezası
Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu görüşmeleri devam edecek. Başıboş sokak köpeklerine ilişkin düzenleme de komisyon gündeminde olacak.

Köpeğini Terk Edene Dudak Uçuklatan Para Cezası, Meclis Başkanlığı’na sunulan 17 maddelik başıboş sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifinin de ilk görüşmeleri bu hafta komisyonda başlayacak.
Köpeğini Terk Edene Dudak Uçuklatan Para Cezası
TBMM bu hafta mesaisine 15 Temmuz anma etkinlikleri ile başlayacak.
Öte yandan hafta içi Genel Kurul gündeminde ise iki önemli konu ele alınacak.
PARA CEZASI 50 BİN LİRADAN BAŞLIYOR
Teklif ile sokak hayvanlarıyla ilgili belediyelerin sorumluluğu artacak. Sokak hayvanlarına ayrılan bütçeyi kullanmayan belediyelere yaptırım uygulanacak. Evcil hayvanlarını terk edenlere 60 bin lira, boş alanlara köpekleri terk edenlere de hayvan başı 50 bin lira ceza kesilecek. Başıboş sokak köpeklerinin kısırlaştırılma, aşılama ve bakımları konusunda da barınakların şartları iyileştirilecek.
Öğretmenlik kanunu da Meclis gündeminde
Genel Kurul’da Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda değişiklik öngören teklifinin görüşmelerine devam edilecek.
Düzenleme ile tüm eğitim çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret ve saldırı gibi suçlarda cezalar yüzde 50 oranında artırılacak. Şiddet olaylarında hapis cezası ertelenemeyecek, bu suçlar doğrudan tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılama yolu kapatılacak.
Teklif ile Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Öğretmen adayları atamadan önce burada eğitim alacak.
Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin kanun teklifi ile 9’uncu yargı paketi de Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmelerinin hemen ardından sırasıyla Genel Kurul gündeminde olacak.
Bülten