Köşe Yazıları

KORONA VİRÜSÜ ve DEĞİŞEN YAŞAM ŞEKLİMİZ

Kovid-19 pandemisi dünya genelinde her geçen gün daha fazla yayılmakta.  Salgın tüm dünyada yaşamı değiştirdi; sınırlar kapatıldı, uçuşlar durduruldu, ticari faaliyetler askıya alındı, eğitime ara verildi.  Başka bir kıtada başlayan  hastalık tüm dünyayı etkiledi. Sadece bir ülkenin  sorunu olmayıp global bir sorun haline geldi.

Dünyadaki tüm bu değişimlere paralel olarak bizler de kendi ülkemizde ve  yaşadığımız bölgede yaşam şekillerimizi değiştirdik ve yaşamımızı evlerle sınırladık. Sosyal yaşamımız sekteye uğradı.   Çünkü pandemi ile mücadele etmek için yaşam şekillerimizin, alışkanlıklarımızın ve  düşünme şeklimizin zorunlu olarak değişmesi gerekiyor.  Bir anda değişen ve ne kadar devam edeceği bilinmeyen  yeni yaşam şekline nasıl adapte olacağız, gelin beraber değerlendirelim:

  • Hijyene çok daha fazla dikkat edeceğiz.
  • Normal yaşantımıza kademeli olarak dönmeye başlayacağız. Artık toplu alanlarda daha az zaman geçireceğiz.
  • Uzunca bir dönem maskeli olarak sokağa çıkacağız.
  • Sosyal mesafeyi her daim korumaya dikkat edeceğiz.
  • İnsanlar toplu yerlerden belli bir dönem uzak duracaklar. Bu da evde geçireceğimiz zaman diliminin atması anlamına gelecek. Evde vakit geçirmeyi daha zevkli  hale getireceğiz.
  • Marketler, kuaförler, berberler gibi yerlerde tek tek ve sosyal mesafeye dikkat ederek işlerimizi halledeceğiz.
  • İnsanlar işlerine gitmeye kademeli olarak başlayacak,  işlerimize gideceğiz ama herkes mesafeli kalacak.  Hastahanede ya da bankada mutlaka tek tek ve sosyal mesafeyi koruyarak ve maskeli olarak işlerimizi halledeceğiz.
  • Evlerde ailelerimizle daha fazla zaman geçireceğiz. İhmal ettiğimiz aile bireyleri ve çocuklarımızla vakit geçirmenin kıymetini anlayacağız.
  • İnsanların spora eğilimleri artacak. Sağlık konusunda farkındalık artacak. Daha sağlıklı olma hali trend olacak.

 

İlgili Makaleler

Değerli okurlar, ne kadar süreceğini henüz bilmediğimiz bu süreçte psikolojik ve fiziksel olarak sağlamlığımızı korumamız için “Koronavirüs” ile ilgili bilgileri mutlaka güvenilir ve bilimsel kaynaklardan edinelim. Günümüzü planlayalım. Beslenmemize dikkat edelim ve mutlaka ev içinde de olsa  fiziksel aktivitelerimizi arttıralım. Sağlıkla kalın.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu