GündemKöşe Yazıları

Mideyi Rahatlatan Nanenin Faydaları

Mideyi Rahatlatan Nanenin Faydaları

Dişlerimizi fırçalarken naneli olanlara hiç dikkat ettiniz mi? Sizce neden nane kullanılıyor? İşte bu sorulara cevap olacak bugünki yazım.Bitkilerden gelen şifa kaynağından edindiğim bilgilerle keyifli okuma diliyorum sizlere..

Nanenin sağlığa şaşırtıcı yararları var.Bunlar arasında; sindirimi rahatlatmak, kilo vermeye yardımcı olmak, mide bulantısını önlemek, yorgunluk ve baş ağrısından kurtulmak sayılabilir. Nane ayrıca astım, hafıza kaybı ve cilt problemlerinin tedavisinde de kullanılıyor.

* Nane içindeki aktif yağ olan mentol, hazımsızlığı gidermeye yardımcı olan ve ayrıca mideyi rahatlatır

* Oksidatif stresin neden olduğu hücresel hasarı azaltabilecek antioksidan benzeri özelliklere sahip fito-besinler içerir.

* Burun, boğaz, bronşlar ve akciğerlerdeki tıkanıklığı temizler. Solunum yollarına ek olarak, nanenin anti-enflamatuar özellikleri de kronik öksürüğün neden olduğu tahrişi hafifletir.

* Nane güçlü bir adaptojenik bitkidir ve baş ağrısını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Güçlü ve ferahlatıcı nane yağı baş ağrısını hafifletebilir. Ayrıca nane yağı alına ve buruna sürüldüğünde baş ağrıları ve mide bulantısını iyileştirmede etkilidir.

* Nane; yapraklarındaki antiseptik özelliklerin varlığı nedeniyle nefesinizi anında tazelemeye yardımcı olabilir. Ayrıca ağız içindeki bakteri üremesini önler ve dişlerdeki plak birikimini temizler. Piyasadaki pek çok diş macununun nane bazlı olmasının nedeni budur.

* Nane sivilce ve sivilce tedavisi için geleneksel bir ilaçtır. Akne eğilimli cilt üzerinde harikalar yaratan güçlü anti-enflamatuar ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir. Nane yaprakları, sivilcelerle mücadelede mükemmel olan salisilik asit içerir. Naneden elde edilen nane suyu etkili bir cilt temizleyici olarak işlev görür. Yüksek miktardaki antioksidanlar, serbest radikal aktiviteyi önlemeye yardımcı olarak size daha sağlıklı, temiz ve genç bir cilt sağlar. Naneyi yüz maskesi şeklinde de kullanabilirsiniz. Bunun için ezilmiş nane yaprakları ve balı karıştırın. Cildinize uygulayın ve 20 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu