Minik Eller Büyük Hayallerle Kültürel Mirasa Adım Attı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Minik Eller Büyük Hayaller" projesi kapsamında, Balıkesir Karesi Halk Eğitim Merkezi, öğrencileri kültürel mirasa yönlendiren bir etkinlik düzenledi.

Minik Eller Büyük Hayallerle Kültürel Mirasa Adım Attı

Minik Eller Büyük Hayallerle Kültürel Mirasa Adım Attı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Minik Eller Büyük Hayaller” projesi kapsamında, Balıkesir Karesi Halk Eğitim Merkezi, öğrencileri kültürel mirasa yönlendiren bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine uygun olarak gerçekleştirildi.

“Çocuklarla Geleneksel El Sanatlarını Tanıtma Fırsatı”

Balıkesir Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Kurt, okullarda birer sınıf olmak üzere öğrencileri kurumlarına davet ettiklerini belirtti. Kurt, bu programın çocuklara geleneksel el sanatlarını tanıtmak ve uygulama fırsatı vermek amacını taşıdığını ifade etti.

Ayrıca ifadelerinde “Şu anda kurumumuzdaki atölyelerimizi gezdiriyoruz. Böylece hem çocuklarımıza geleneksel el sanatlarımızı tanıtıyoruz hem de çocuklara uygulama şansı veriyoruz. Bu programda ve projede emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir faaliyet olduğunu düşünüyorum. Teşekkür ederim” dedi.

Minik Eller Büyük Hayallerle Kültürel Mirasa Adım Attı
“Çocuklarla Geleneksel El Sanatlarını Tanıtma Fırsatı”

“Kültür Mirasını Yaşatma Çalışmaları”

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Kurumlarından sorumlu Müdür Yardımcısı Dünya Yıldırım, etkinliğin “Minik Eller, Büyük Hayallerle Buluşuyor” temasıyla gerçekleştirildiğini ve çocuklara kültürel aktarım yapıldığını vurguladı. Yıldırım, projenin kültür mirasının yaşatılması adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Yıldırım; “Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak “Minik Eller, Büyük Hayallerle Buluşuyor” etkinliğimiz var. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kapsamında, çocuklara aslında bir kültür aktarımı yapmaya çalışıyoruz. Geçmişte yapılan güzel faaliyetleri yeni nesile aktarmaya çalışıyoruz. Bunun için de böyle bir projenin içerisinde yer almaktan çok mutluyum” dedi.

Minik Eller Büyük Hayallerle Kültürel Mirasa Adım Attı
“Kültür Mirasını Yaşatma Çalışmaları”

Öğrencilere Sunulan Fırsatlar

Balıkesir’de “Minik Eller, Büyük Hayaller” etkinliği çerçevesinde, 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyinde öğrenim gören öğrencileri kapsayan bir dizi faaliyet gerçekleştirdi.

Bu etkinliklerde, öğrencilerin özgüvenlerinin ve sorumluluk duygularının gelişmesi, yeni ilgi alanları edinmeleri ve milli kültürel değerlerle buluşmaları amaçlandı.

Minik Eller Büyük Hayallerle Kültürel Mirasa Adım Attı
Öğrencilere Sunulan Fırsatlar

Uygulama Atölyeleri: Geleneksel Sanatlarla Tanışma Fırsatı

Program kapsamında öğrenciler, Balıkesir Karesi Halk Eğitim Merkezi atölyelerinde gerçekleşen uygulama etkinliklerine katıldı.

Öğrenciler, atölyelere geziler düzenleyerek geleneksel sanatlarla tanışma ve kültürel mirası keşfetme fırsatı buldu.

Haber: Batuhan Hasar

Eğitim Sen Başkanı Gürbüz Şahin’den 1 Mayıs’a Sıcak Çağrı

Karesi eğitim kültür balıkesir proje Milli Eğitim Bakanlığı balıkesir kültürü kültürel miras karesi halk eğitim merkezi eğitim projesi minik eller büyük hayaller