Köşe YazılarıGündem

Motivasyon

Motivasyon

Herşeyin başı sağlık dedikleri gibi motivasyonda baştacı. Herşeyin başı. Yüksek enerji önce pozitif düşünceyle geliyor.Güne mutlu başlayarak mutlu bir tebessümle aynaya bakıp önce kendinize sonra aile bireylerine günaydın demeyi ihmal etmeyin.

Pandemi sonrası verilecek kilolar içinde neler yapmalı kısa kısa etkili birkaç bilgi vermek istiyorum. Hepimizin bildiği ancak uygulama konusunda unuttuğu bu bilgileri tekrar hatırlayalım.

Motive olun: Spora ara vermek, geri dönmek için engel değil. Motivasyonunuzu yüksek tutun. İlk hafta dört-beş gün salona gitmek yerine iki-üç gidin. İkinci hafta bir ya da iki gün ekleyin. Yeme alışkanlıklarınızı da gözden geçirin. Mümkünse eğer grup derslerine katılın: Grup dersleri daha iyi antrenman yapılmasına olanak sağlar. Sosyalleşerek mutluluğunuzu attırır.Ayrıca enerjiyi artırarak motivasyonu yükseltir. Böylece eğlenirken forma girmek de mümkün olur.

Kendinize zaman tanıyın: Antrenman seviyenizi ilk günden yüksek tutmayın. Yavaş yavaş, gün gün ilerleyin. Kendinize en az bir-iki hafta tanıyın. Gerçekten başarmak istediğiniz şeylerin bir listesini yapın.

Aceleye gerek yok: Egzersiz öncesi ısınmak, vücudun esnekliğini sağlamak açısından çok önemli. Isınmayı unutmayın. Zamanla ve sabırla kaybettiklerinizi geri almanız mümkün. Kaybettiğiniz sıvıyı yerine koyun, ayrıca doğru miktarda su için.

Şarkı listesi oluşturun: Sevdiğiniz müziklerle bir antrenman çalma listesi hazırlayın. Aynı zamanda bu listeye en sevdiğiniz şarkıları ekleyip, bu şarkıları yalnızca antrenman yaparken dinleyin.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu