Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

ÖNCELİKLERİMİZ VAR TAKİP EDİYORUZ

Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam Merhaba gazetesi imtiyaz sahibi ve BGYC Başkanı Semra Aman Akyürek’i ziyaret etti. Ziyarette Gömeç’e dair yapılan hizmetlere değinen Başkan Himam, sosyal içerikli proje üretimi ve çiftçileri rahatlatan çalışmaların yürütüldüğünü ve insan odaklı anlayışı benimseyerek şeffaf bir Belediyeciliği benimsediklerini söyledi.

Gömeç Belediye Başkanı İrem Himam ilçede değişimin ayak izlerinin duyulmaya başlanacağını belirtti. Gömeç Belediyesi’nin sosyal içerikli projelere önem verdiğinin altını çizen Başkan Himam, “ amatör gruplarımız var konserler vererek ve sanatsal anlamda tiyatro ve benzeri çalışmalara yer vermeyi istiyor ve düşünüyoruz” dedi.

HİMAM “YILMAZ CİDDİ BİR SÖZ VERDİ”

Gömeç’te temiz su konusunun önem taşıdığının altını çizen Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam kirli su ve temiz su noktasında Büyükşehir Belediyesinin sözünü hatırlattı. Biz Edremit Körfezinin olduğu gibi mavi bayraklı olmasını istiyoruz diyen Başkan Himam, “bunu sağlamak Büyükşehrin görevi” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın bu konuda ciddi olduğunu söyledi bu konuda ona inanmayı istiyorum. Benim seçim dönemim öncesinde hatırladığım bir konu var ki bir köyümüzde insanlar ishal sorunu yaşadı.

Küçük Dokunuşlarla Başladık

Küçük dokunuşlarımız var ilçemizde. Belediye binamız eski sit alanında ve küçük biryer. Yeni bir bina düşüncemiz var. Bu konuda ne yapacağız karar vermek istiyoruz ama malum para yok. Kesintiler mevcut, girdilerimiz yetersiz hatta yok. Bunlar tüm belediyelerin sorunları şuan. Endişeli değilim Ancak Bu Konunun Çözülmesi Gerektiğini Net Biliyorum.

Önümüzdeki Yıllarda Öne Çıkacak İzler

Himam Gömeç’te çiftçileri rahatlatan tarla yollarındaki düzenlemenin bir rahatlık getirdiğini ifade ederek “Tarla yollarında yapılan düzenlemeler çiftçimizde rahatlığı getirdi bu konuda önemliydi Gömeç’te istenen bir hizmetti ve biz bu konuda çözüm getirdik o yolları açtık. Öte yandan 2020 yılını kapsayan biliyorsunuz stratejik planlar var. Nisan ve Mayıs aylarında görmeye başlayacağız diye düşündüğümüz çalışmalar mevcut. Gömeç’te yollarımızda ve dar köprülerimizde çalışmaların yapılması gerekiyor. Şantiyemizde çalışma gerçekleştirilebilir.

GÖMEÇPORT UYGUN BİR PROJE DEĞİL

Deniz kıyısında bir hareketlilik ve düzenleme gerçekleşmeli elbette. Ama Gömeç Port projesi uygulanabilir bir proje değil. Her yıl yağmur suları ile kıyılarımıza yani denize taşınan çamurlar fiziki olarak bu prje açısından sıkıntılar oluşturuyor. Gömeç’e marina yapılması halinde bu çamuru sürekli çıkartmanız lazım. Her sene çamuru temizleyeceksiniz. Abartmış olmayalım ancak bir liralık şey bir buçuk 2 lira olacak. Biraz daha lokalize edilmiş hali belki daha doğru olur diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Daha Güzel Bir Gömeç İçin…

İzmir’de düzenlenen “Kardeş Kentler Çağdaş Kentliler” çalıştayında ”Yerel Yönetimler Reformu ve Yerel Demokrasi Buluşmasında” İl ve İlçe Belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini ve kolleektif akılla Gömeç için ne yapabilirizin istişarelerini yaptıklarını söyledi. Kentlerimizi kolektif akılla ve sürdürebilir yönetim anlayışıyla yönetme adına gerçekleştirilen çalıştayda belediye başkanları olarak belediyelerimizin coğrafi ve demografik yapısına göre gruplanarak yerel yönetimlerde kolektif çalışma ve bilimsel verilerin sürdürülebilir şekilde hayata geçirilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Biz Gömeç’te şuan şeffaf bir belediyecilik anlayışını hakim kılarak çalışmalarımızı yürütüyor ve Gömeç için çalışıyoruz ”dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu