Gündem

Osmangazi Köprüsü’nden Rekor Geçiş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 13 Nisan tarihinde Osmangazi Köprüsü'nden geçen araç sayısının rekor kırdığını açıkladı.

Osmangazi Köprüsü’nden Rekor Geçiş

Osmangazi Koprusunden Rekor Gecis 1
Osmangazi Köprüsü’Nden Rekor Geçiş

Zaman ve Yakıt Tasarrufu Sağlanıyor

Bakan Uraloğlu, köprü sayesinde körfez geçişinin 6 dakikaya kadar indirildiğini belirterek, eski yolları kullanmanın yaklaşık bir buçuk saati, feribotla geçişin ise 45 ile 60 dakika arasında sürdüğünü dile getirdi. Bu durumun özellikle yoğun günlerde bekleme sürelerinin uzadığı bayram gibi dönemlerde önemli bir kolaylık sağladığını ifade etti. Ayrıca, artan araç sayısının trafik nedeniyle oluşabilecek zaman ve yakıt kaybının da önüne geçtiğini belirtti.

Garanti Karşılama Oranı Yüzde 209’a Çıktı

Bakan Uraloğlu, 13 Nisan’da Osmangazi Köprüsü’nden 117 bin 537 aracın geçtiğini bildirirken, bu rakamın garanti edilen araç sayısının 2,94 katı olduğunu açıkladı. Geçen yılın rekorunu kıran bu geçiş sayısının, bayram döneminde yaşanan artışla daha da belirginleştiğini dile getirdi. Bayramın ikinci günü 109 bin 688, üçüncü günü 111 bin 699 ve son gününde 117 bin 537 aracın köprüden geçtiğini belirten Bakan Uraloğlu, 4 Nisan’dan bu yana köprüyü 835 bin 128 aracın kullandığını ifade etti. Garanti karşılama oranının ise yüzde 209’lara ulaştığını açıkladı.

Haber: Bülten

Uraloğlu; “Siber Güvenlikte Önlemler Alınıyor”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu