GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Pandeminin Kahramanlarından Hak Talebi

Pandeminin Kahramanlarından Hak Talebi

Balıkesir’de Memur Sen’e bağlı Sağlık-Sen üyeleride “6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri” öncesi taleplerini açıkladı

Sağlık -Sen Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, 6. dönem toplu sözleşmesiyle ilgili basın açıklamasında bulundular. Erzi, Balıkesir Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklamada  sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek ve Memur Sen olarak Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulan 6.dönem toplu sözleşme taleplerini kamuoyuyla paylaşmak için biraraya geldiklerini söyledi.

Ce489601 013E 4Dc1 9A91 Be020B2Bb8Ca

İlgili Makaleler

Erzi “Tüm Gücümüzle Mücadele Edeceğiz”

1 milyonu sağlık ve sosyal hizmet çalışanı ve  3 milyon kamu çalışanı ile 2 milyon kamu emeklisinin gözü ve kulağının masada olacağını dile getiren Nihat Erzi, ayrıca “Bedel ödeyenlerin, can kurtarmak için can verenlerin, gecesini gündüzüne katanların, yıllardan beri mali, özlük ve sosyal hakları noktasında hep görmezden gelinen sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gözü, kulağı çok daha yüksek bir şekilde bu masada olacak. Sağlık-Sen olarak, onlardan almış olduğumuz güçle, yetkili sendika olarak masadaki yerimizi alarak, ayrıca sorunların çözümü, haklı taleplerin kabul görmesi için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.” dedi.

F1Be1025 5A08 4201 9C68 A67D328Ecb4D

Teklif Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Sundular

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sundukları teklifleri aktaran Erzi, sağlık çalışanların ek ödemeleri, özel hizmet tazminatları ve nöbet ücretlerinin yüzde 40-50 oranlarında artırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Sözleşmeli personeller ile vekil ebe, hemşireler ve ayrıca kamu görevlisi olmayan aile sağlığı çalışanları 3+1 statüsüne geçirilmeliler. 3 yılını dolduranlar da kadroya alınmalı.” dediler. Basın açıklamasına, Balıkesir’deki  Memur-Sen’e bağlı sağlık çalışanlarında da ayrıca destek verdiğinin altını çizdi. Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu