GündemKöşe Yazıları

Pet Şişeden Düğme Üretilip

Pet Şişeden Düğme Üretilip

Ünlü Markalarında Bunu Kullandığını Biliyor musunuz?

Pet şişelerden düğme üretildiğini biliyor musunuz? Günümüzde geri dönüşümle sağlanan kazançlar oldukça dikkat çekici. Bu konuyla alakalı araştırıp geliştiren ve üretim aşamasında tüketim kaynağı olarak sunan firmaları tebrik etmek gerek.

Form Düğme adıyla, pet şişe atıklarından düğme üreterek dünya devlerine satan bir firmanın çalışması oldukça dikkat çekici. Dünyanın en büyük çevresel atıklarının başında gelen pet şişeler, Form Düğme’nin uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda düğmeye dönüşüyor. Aylık 100 milyon adet düğme üretimiyle Türkiye ekonomisine katma değer sağlamayı amaçlayan Form Düğme, sürdürülebilir içerikli ürünlerine yenilerini eklemeyi hedefliyor. Plastiğin doğaya karışmasını önlemek için faydalı bir şekilde yeniden işlenmesi büyük bir öneme sahip. Bu bilinçle harekete geçen Form Düğme, hem kaynakları korumak hem de çevre kirliliğinin önlenmesine katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği proje kapsamında doğada kaybolması en az 400 yıl süren pet şişeleri geri dönüşüm işleminden geçirerek düğmeye dönüştürüyor.

Aralarında ünlü markalarda var

Form Düğme’nin uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda düğmeye dönüştürdüğü dünyanın en büyük çevresel atıklarının başında gelen pet şişeler, tekstil sektöründe dünyanın öncü firmaları tarafından kullanılıyor. Form Düğme’nin ürettiği bu düğmeler H&M, Tommy Hilfiger, Zara, Mango, Massimo Dutti, Ted Baker, River Island, Next, Scotch&Soda, Marco Polo ve Daniel Hechter gibi dünyanın birçok moda devi tarafından tercih ediliyor.Form Düğme’nin polyester düğme üretiminin %20’lik kısmı pet şişe geri dönüşümünden oluşuyor. Bu oranın yakın gelecekte çok daha fazla olmasını hedefleyen Form Düğme, İspanya, İngiltere, İtalya, Romanya, Almanya, Hindistan, Çin ve ayrıca Bangladeş gibi ülkelere bu ürünleri ihraç ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu