GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Platin Ödül Ayvalık Zeytinine Gidiyor!!!

Platin Ödül Ayvalık Zeytinine Gidiyor!!!

 

Dünyaca ünlü Ayvalık zeytinine uluslararası arenada Platin ödül verildi. İstanbul’da düzenlenen “Olive İstanbul” uluslararası zeytin ve zeytinyağı kalite yarışmasında, Onursel Zeytincilik’e platin ödül layık görüldü.

 

AYVALIK ÇEŞİDİ ZEYTİNİ

Dünya genelinde zeytin ve zeytinyağı üreten İspanya, İtalya, Yunanistan, Tunus, Cezayir, İsrail gibi pek çok ülkeden katılan yaklaşık 750 firmanın katıldığı ve Tarım Bakanlığı’nın da destek verdiği yarışmada Onursel Zeytincilik, en büyük ödülü almaya hak kazanan 5 uluslararası firmanın arasına girmeyi başararak platin ödül kazandı. Türkiye’de ilk kez düzenlenen yarışmada; “Ayvalık Çeşidi” zeytinle, Coğrafi İşaretli Bölge olan Ayvalık’tan bir firmanın bu ödüle layık görülmesi sektör temsilcileri ve yöre halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERLE DERECEYE GİRMİŞ

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Onursel Zeytincilik Kurucusu Hüseyin Bozkurt, Tarım Bakanlığı tarafından zeytin ve zeytinciliğin geliştirilmesi adına destek verdiği uluslararası yarışmada Ayvalık’ı temsil ettikleri için büyük bir gurur duyduklarını ifade etti. Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde yıllardır zeytin sektöründe atalarından kalan zeytinciliği günümüze taşıdıklarını kaydeden Hüseyin Bozkurt, “20 yıl önce markalaşarak kurduğumuz firmamızın bugüne kadar ulusal ve uluslararası yarışmalarda ürettiği ürün derecelere girmiş ve pek çok ödül toplamıştır. Eğitim, Üretim ve Pazarlama dallarında hızla büyüyen firmamız, sektörde Ayvalık’ın önemli markalarından biri olmuştur” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu