Balıkesir'de Gölge Kar Etmedi, Balıkesirliler Şemsiyeye Sarıldı
Balıkesir’de sıcak hava vatandaşları gölge aramaya itti. Şemsiye taşıyanlar dikkat çekti.

Balıkesir'de Gölge Kar Etmedi, Balıkesirliler Şemsiyeye Sarıldı
Balıkesir’de 29 Temmuz sabahına sıcak bir hava ile uyanan vatandaşlar, gün içinde artan sıcaklık karşısında serin kalmaya çalıştı. Termometrelerin 36 dereceyi gösterdiği şehirde, birçok kişi güneşten korunmak için farklı yöntemlere başvurdu.
Sıcaklıklar Önümüzdeki Günlerde de Devam Edecek
Bazı vatandaşlar şemsiyeyle dolaşarak güneş ışınlarından korunmayı tercih ederken, pek çoğu kaldırımların gölgeli kısımlarını kullanmayı seçti. Özellikle açık alanlarda yürümek zorunda kalanlar için gölgeler adeta kaçış noktası oldu. Güneşten korunmak için yalnızca şemsiye değil, farklı çözümler de devreye girdi. Şemsiyesi olmayanlar ise başlarına havlu örttü ya da şapka takarak önlem aldı. Özellikle öğle saatlerinde açık alanlarda yürümek zorunda kalanlar için gölgeler adeta kaçış noktası oldu.
Uzmanlardan Uyarı: Öğle Saatlerine Dikkat
Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği uyarısında bulundu. Vatandaşlardan, özellikle 11.00-16.00 saatleri arasında doğrudan güneş ışığına maruz kalmamaları istendi.