İlber Ortaylı’dan Sağlık Açıklaması: "izole bir yaşam süreceğim"

Çok sayıda okuru bulunan sevilen yazar, ani bir şekilde ortaya çıkan bir rahatsızlık nedeniyle Koç Hastanesi’nde bir haftayı aşkın süre tedavi gördüğünü açıkladı. Yazar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hastalığın önceki sağlık sorunlarına kıyasla “daha ağır seyrettiğini” belirtti.

Doktorlarının Tavsiyesiyle Etkinliklerini İptal Etti

Sağlık durumuyla ilgili bilgi veren yazar, “Ne yazık ki bu rahatsızlık nedeniyle Haliç Kongre Merkezi’ndeki, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve Şehir Hastanesi’ndeki etkinliklere katılamadım. Doktorlarımın tavsiyesi üzerine hafta sonu gerçekleşecek Kocaeli Kitap Fuarı buluşmamızı da iptal etmek zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

“Uzun Yolculuklara Gücüm Yok”

Yazar, doktorlarının önerisiyle bir süre izole bir yaşam süreceğini belirterek, “Uzun yolculukları yapacak ve sizlerin karşısına çıkacak gücüm şu an için yok. Hekimim dinlenmemi sadece tavsiye etmiyor, adeta emrediyor” dedi.

“Destek Olan Herkese Teşekkür Ederim”

Okurlarına ve sevenlerine teşekkür eden yazar, “Anlayışla karşıladığınız, güzel sözlerinizle bana şifa dilediğiniz için hepinize gönülden teşekkür ederim” dedi.
Ayrıca Koç Hastanesi Nefroloji Bölümü’nden Prof. Mehmet Kanbay ve ekibine de özel olarak teşekkür ederek, “Onların özverili çabaları sayesinde bu krizi atlattım. Tedavime hâlâ onların yakın takibiyle devam ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Bir Süre Daha İstirahat Edeceğim”

Hekiminin tavsiyesine uyarak bir süre dinleneceğini belirten yazar, “Arayan, soran, ilgisini ve dostluğunu esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Hepinize sağlıklı günler dilerim” sözleriyle mesajını tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi
iber ortaylı tarih tarihi tarihe düşkün tarihçi yazar tarihçi