GündemEğitim

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş: “Hayvansal Üretim Alanında Da Şehirle Bütünleşmeye Devam Edeceğiz”

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş: “Hayvansal Üretim Alanında Da Şehirle Bütünleşmeye Devam Edeceğiz”

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi ile Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi üretim çiftliğini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu. Üniversite olarak her alanda değer üretimi ilkesiyle faaliyet yürüttüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, ziyaretleri kapsamında yaptığı değerlendirmede “Şehrimizle ve ayrıca üreticilerimizle iş birliğimizi güçlendirerek, Türkiye’yi doyuran il olarak anılan Balıkesir’in hayvansal üretim alanındaki güçlü konumunu desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Hayvan Hastanesi ve Üretim Çiftliğine Ziyaret

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, temasları kapsamında Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi ile Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi üretim çiftliğini ziyaret etti. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ve ayrıca üniversite üst yönetiminin de yer aldığı programda, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Karahan ve fakülte personeli, fakülte bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında konuklara bilgiler verdi. Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şükrü Metin Pancarcı ile Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Azman da ayrıca sorumluluk alanlarındaki birimler hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundular.

Gerçekleştirilen çalışmalarda emeği bulunanlara teşekkür eden Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, yerel yönetimler ve sanayicilerin fakültenin çalışmalarına desteklerinin önemli olduğunu söylerken, yakın zamanda öncelikli hedeflerinin ise kendi binasına sahip bir Hayvan Hastanesini üniversiteye ve Balıkesir’e kazandırmak olduğunu söyledi. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu’ya da programa katılımı ve ayrıca destekleri için teşekkür eden Rektör Prof. Dr. İlter Kuş; “Bu alandaki faaliyetlerimizi, hayvancılığın önemli ekonomik değer olduğu ilimiz için ayrıca önemsiyoruz. Veteriner Fakültemiz öncelikle hayvan ve halk sağlığının teminatı olan geleceğin Veteriner Hekimlerini yetiştirirken, Hayvan Hastanesi ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi de Balıkesir ve ayrıca bölge hayvancılığına doğrudan katkılarını sürdürmeye devam edecek” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu