GündemÇocukçaGörüntülü HaberlerÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

RENK RENK KREŞ’İN YETENEKLİ ÇOCUKLARI’NDAN HERKESE MERHABA

RENK RENK KREŞ’İN YETENEKLİ ÇOCUKLARI’NDAN HERKESE MERHABA

 

Balıkesir Renk Renk kreş’in 4-5 ve 6 yaş grubu öğrencileri gazete ziyareti gerçekleştirdi. Miniklerin meraklı sorularını Muhabirlerimiz Yoldaş Kocaer ve Nursima Akyürek yanıtladı. Gazete ye haber toplama, yazma ve matbaa aşamalarını soran öğrenciler merak ettikleri her soruya cevap aradı.

 

6 1

Merhaba gazetesi ve Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetini ziyaret eden çocuklar yaşadıkları şehrin tarım şehri olduğunu ve çiftçilik yapmak istediklerini belirttiler. Bazıları ise uçmak istiyoruz diyerek pilot olma hayalleri olduğundan bahsettiler.

 

67

Aralarında Renk Renk’te hazırladıkları gazeteleri olduğunu söyleyen çocuklarsa gazeteci olmak istediklerini ve bunun, için nasıl çalışma yapmaları gerektiğini Merhaba Gazetesi kurucusu Semra Aman Akyürek’ten dinlediler.

 

0

Fotoğraf çekme ve haber yazma aşamalarını Nursima Akyürek ve Yoldaş Kocaer’in anlattığı etkinlikte gazetenin sayfa sekreterliği ve yazı işleri görevini de Kamil Akyürek ve Sevda Kaygısızdan dinlediler.

7

Ulusal ajans Millet Haber Ajansına’da Balıkesir’den sevgilerini gönderen ve tüm gazetecilerin gününü kutlayan çocuklar yaptıkları sohbette yardımlaşmanın önemi, şehir haberleri, arkadaşlık, başarılı olma, birliktelik gibi konularla ilgili düşüncelerini tek tek anlattılar.

 

1 7

Her birinin güçlü hayale sahip olduğunu söyleyen muhabir Nursima Akyürek “çocukların hayali ile birlikte etkinlik olarak yaptıkları gazeteler çok güzel. Düşünen çocuklar öğretmenleri ile de bütünleşmiş. Bu çok güzel bir duygu. Yapılan ziyaret bizleri de ziyadesiyle memnun ve mutlu etti. Her birine tek tek teşekkür ediyoruz. Ailelerine de ayrıca teşekkür ederiz hepsi apayrı çok güzel çocuklar .”dedi.

 

5 1

Yoldaş Kocaer’in sohbet ettiği ve sorularını yanıtladığı konular arasında meraklı olanların gazeteciliğe yakın olmaları, öğretmen olmanın Renk Renk kreş’teki güler yüzle birlikte güçlü mutluluklar doğurduğu ve el birliği ile yapılan çiçeklerin hatırasının Merhaba’da yaşayacağı ve yaşatılacağı konuşuldu.

 

3 2

4 yaş grubu öğretmeni Simge Deniz Gürbüz,5 Yaş grubu öğretmeni Burcu Üst, 6 yaş grubu Meltem Turgal,Rümeysa Kandemir,Cansu Akdaş ve Hasan Seyitoğlulları eşliğinde gelerek gazeteyi dikkatle inceleyen çocuklar ziyaretten mutlu ayrıldılar.

 

4

Çocuklar Gazeteleri Vatandaşlara Dağıttı

 

2 1

Renk Renk öğrencileri öğretmenleri eşliğinde gerçekleştirdikleri ziyarette elleri ile hazırladıkları gazeteleri de Kurtdereli heykeli önünde halka dağıttılar.

4 1

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu