SağlıkGündem

Sağlık Turizminde İlk 10’dayız

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ural, Türkiye'nin sağlık turizminde dünya liderleri arasında yer aldığını açıkladı. Ural, TÜRSAB olarak sağlık turizminin Türkiye'deki gelişimini önemsediklerini ve bu alanda önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Sağlık Turizminde İlk 10’dayız

Saglik Turizminde Ilk 10Dayiz 1
Sağlık Turizminde İlk 10’Dayız

Sağlık Turizminin Çeşitliliği ve Türkiye’nin Rolü

Ural, sağlık turizminin medikal, termal ve yaşlı-engelli turizmi olarak üç başlıkta ele alındığını dile getirerek, TÜRSAB’ın bu alandaki çalışmalarını daha da geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Türkiye’nin turizm altyapısı sayesinde sağlık turizmindeki yükselişine dikkat çeken Ural, Türkiye’nin dünyada en çok hasta kabul eden ülkeler arasında ilk 10’a girdiğini belirtti.

Etkin İşbirlikleri ve Çalışmalar

TÜRSAB olarak alanın gelişimi için etkin çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Ural, Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) yönetimi başta olmak üzere bu alanda faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortaklaşa çalıştıklarını aktardı.

Turizmi Genişletme Hedefi

Ural, Türkiye’nin turizm potansiyelini daha da artırmak amacıyla ‘Turizm Yüzyılı’ projeleri kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Bu çerçevede, turizmi sadece 4-5 kentle sınırlı kalmaktan çıkararak ülke geneline ve 12 aya yaymayı hedeflediklerini belirtti.

Hedef Ülkeler ve Gelir Artışı

Ural, Türkiye’nin sağlık turizminden elde ettiği gelirdeki istikrarlı artışa dikkat çekerek, 29 ülkenin hedef ülkeler stratejisine dahil olduğunu ifade etti. 5 yıllık dönemde yaşanan salgın nedeniyle bir düşüş yaşansa da, Türkiye’nin potansiyeli göz önüne alındığında daha fazla büyüme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Hasta Profili ve Faaliyetler

Sağlık turizmi kapsamında Türkiye’ye gelen hastaların çeşitli alanlarda tedavi aldığını belirten Ural, Türkiye’nin sunduğu çeşitli turizm imkanlarından da faydalandıklarını ifade etti. Estetik, saç ekimi, termal turizm ve medikal SPA gibi alanlarda da büyük ilgi gördüklerini belirtti.

Haber: AA

Sağlık Turizminde İlk 10’Dayız

Bel Ağrılarının Yaygın Sorunu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu