GündemTürkiye Gündemi

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Ruhsatlarını Oda Binasında düzenlenen Törenle Aldı

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler  Ruhsatlarını Oda Binasında düzenlenen Törenle Aldı

 

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında Başkan Ertuğ sınavı başarıyla geçen Mali Müşavirlere ruhsatlarını dün düzenlenen törenle teslim etti. Muhasebeciler Odası Başkanı Ertuğ Aslan hak kazananlara ruhsatlarının hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, “ 3bin 568 sayılı meslek yasamızda belirlenen Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler sınavını başarıyla tamamlayan ve ruhsat almaya hak kazananlara belgelerini verdik ”dedi.

“Özen ve Sabır İsteyen Çetin Bir Süreç”

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında Başkan Ertuğ Aslan, sevgili meslektaşlarım ; Serbest muhasebeci ve mali müşavirler odası mesleğine bugün katılıyorsunuz. Uzun süren eğitim sonrasında mali müşavirlik ruhsatını almaya hak kazandınız. Bu ruhsatı almak için ne kadar emek verdiğinizi biliyorum. Çünkü serbest mali müşavirlik kolay bir meslek değil sabır, özen isteyen ve çetin bir süreç ’’dedi.

Uzun Bir Eğitimin Ardından Kazanılan Hak

Aslan konuşmanın devamında: ‘’Lisans eğitimlerinin ardından meslek stajyeri olmak için bir sınava girenler ve 3 yıl staj yapıp, serbest muhasebe ve mali müşavirlik sınavını geçenler ruhsatı almaya hak kazanırlar. Görüldüğü gibi 10 yıl olan bir eğitim neticesinde bu ruhsatlar alınmaktadır. Bu haliyle bir serbest mali müşavir olmak bir tıp doktoru olmaktan daha uzun süre eğitim ve çaba getirmektedir.  Yeni meslektaşlarımızın da atlattığı zorlu süreçlerde yalnız bırakmayıp onlara maddi ve manevi destek veren ailelerimize de tebrik etmek istiyorum. Yeni meslektaşlarımdan, Meslek odaları ve örgütlerini unutmamalarını ve odamızın gerçekleştirecek her faaliyette yer almalarını istiyorum’ ’dedi.  Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu