GündemSiyaset

Serkan Sarı “Faturalarda Fahiş Zam Var Diyoruz!”

Serkan Sarı “Faturalarda Fahiş Zam Var Diyoruz!”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı CHP İl binası toplantı salonunda gündeme ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Dün parti binasında yapılan toplantıda konuşan CHP il Başkanı Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü’nün su zamları ve kendilerinin konuya ilişkin açtıkları davaya dair konuştu.

“ÇAĞRIMIZI RESMİLEŞTİRDİK”

Faturalardaki fahiş zamlara ilişkin çağrımızı resmileştirdik diyen Sarı, Yürütmenin durdurulması ve alınan kararın iptalini istedik diyerek ilginç bir yorumda da  bulundu. Toplantı yaptığımız günlerde Basın İlan Kurumu üzerinden Büyükşehir Belediyesinin haberleri geliyor. Bunun nedeni bizim açıklamalarımızın önüne geçilmesi ve engel olunması için. Bugünde Büyükşehir Belediyesi sanıyorum ki bu haberin önüne geçmek içinde yine bir haber gönderir. ”yorumu yaptı.

SARI “FAHİŞ ZAMLAR YAPILIYOR”

Gündem yoğun ülke yönetilemiyor diyen CHP İl Başkanı Serkan Sarı, göçmenlerin geri dönüşü ile ilgili planlamalara, ekonomik sorunlara da dikkat çekti. Balıkesir’deki gündeme ilişkinse su tarifelerine işaret eden Başkan Sarı, daha önce yaptıkları toplantılarda BASKİ ve Su faturaları üzerine çağrıda bulunduklarını ancak dikkate alınmadığı için mahkemeye verdiklerini dile getirdi.

“ÇAĞRIMIZI RESMİLEŞTİRDİK”

Faturalardaki fahiş zamlara ilişkin çağrımızı resmileştirdik diyen Sarı, Yürütmenin durdurulması ve alınan kararın iptalini istedik diyerek ilginç bir yorumda da  bulundular. Toplantı yaptığımız günlerde Basın İlan Kurumu üzerinden Büyükşehir Belediyesinin haberleri geliyor. Bunun nedeni bizim açıklamalarımızın önüne geçilmesi ve engel olunması için. Bugünde Büyükşehir Belediyesi sanıyorum ki bu haberin önüne geçmek içinde yine bir haber gönderir. ”yorumu yaptı. “Büyükşehri göreve davet ediyorum halkın sorunlarına odaklanın” dedi. Kırsal konutlardaki fahiş zamlar ortada. Vatandaşın aklı ile alay edilmesin. Saygı gösterilsin. Uydurma hesaplarla vatandaşın aklını karıştırıyorlar. Tasarruf için yaptıklarını söylüyorlar ancak cezayı faturayı vatandaşa yansıtıyorlar. Vatandaş size mi inanacak yoksa kapısına gördüğü faturaya mı?” Kırsal ve şehir merkezinde faturalara yansıyan zamlar dikkat çekici boyutlarda.

Geçtiğimiz yıllarda da su konusunda BASKİ ‘yi batırdıkları malumunuz. Büyükşehir mülkiyetleri satılmaya devam ediyor, zamlar yapılmaya devam ediyor. Suya zamla sorunlara çözüm bulamazsınız” dedi. Köylülerimiz yıllardır su tüketiyor. Bir gerçekle karşı karşıyayız. Kırsaldan şehre göç varken kırsala su yetiştiremiyorsanız beceriksizliğinizi halka yansıtmayın. Bu zamları geri çekin. “dedi. Bu davanın açılmasında katkı sunan partililerimize teşekkür ediyorum diyen İl Başkanı Sarı, mücadelelerinin halkı, üreticiyi var etmek olduğunu ve halkı yok etmeye yönelik yapılanlara da müsaade etmeyeceklerini ve mücadele edeceklerini söyledi.  M.Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu