GündemSiyaset

Serkan Sarı “Yalan Demeden Önce! Kendi Raporlarına Baksınlar”

Serkan Sarı “Yalan Demeden Önce! Kendi Raporlarına Baksınlar”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı “Ben Büyükşehir Belediye Başkanının yalancısıyım. Büyükşehrin borcu ne kadar diyorlarsa kendi raporları ortada onları söylüyorum ”dedi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Sözcüsü M.Birol Şahin’in “Yalan söylüyorlar” sözlerine tepki gösteren chp İl Başkanı Serkan Sarı “yalan söylüyorlar denmeden önce; ahlak, şeref ve namusla siyaset yapılıyorsa bir kişiyi suçlarken bu üsluba dikkat ederek yapmak lazım. Biz Büyükşehir verilerinin ve bilgilerinin sözcüsüyüz. Geçmişe dönük inceleme yapacağımız günlerde elbet gelecek” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu ile ilgili CHP olarak dava açtıklarını söyleyen İl Başkanı Serkan Sarı, parti binasında konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Davayı kazandıklarını söyleyen Sarı Belediye’nin yanlış yönetildiğini ,denetim komisyonununsa yanlış kurulduğunu ve ayrıca mahkeme kararının çıktığına işaret ettiler.

“Davayı Kazandık”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı , Balıkesir Büyükşehir belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl kurulan Denetim Komisyonunda Cumhuriyet halk Partisi’nin temsiliyet hakkına el konulduğu yönünde bir itirazda bulunduklarını söyledi. Kurulan 5 kişilik komisyonda Cumhuriyet Halk Partisinden iki temsilcisi olması gerektiği yönünde itiraz davası açtıklarını belirten Sarı ayrıca ilk açtığımız davayı kazandık “dedi.

“Hukuksuz Anlayış Devam Etti”

İlk mahkemenin kazanılmasının akabinde bir üst mahkemeye itiraz edildiğini söyleyen Sarı “ Bu itiraz onandı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin burada haklı olduğu, mahkeme tarafından da tespit ettiler. Balıkesir Büyükşehir belediyesini yöneten Yücel Yılmaz ve üst yönetim kadrosunun Bu anlamda büyük bir hata yaptığını, hukuksuz bir işlemle karşı karşıya kalındığını  ve hukuksuz yönetim anlayışına devam ettiğini belirtmiştik” dedi.

“Üzerinden Zaman Geçti Yapacak Bir şey Yok”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı Büyükşehir Belediye başkanlığının hukuka yaraşır, yasalara uygun bir şekilde yasal sorumluluklarla yönetilmesi gerektiğinin altını çizdiği konuşmasında “kendi çıkarlarımıza hayallerimize beklentilerimize göre belediye yönetilemez” dedi. Denetim komisyonunun yanlış kurulduğunu hatırlatan Sarı ayrıca geçtiğimiz yıla dair hesap incelemesi istediklerini söyledi” dedi.

“Mahkeme Kararına Uymadılar”

Sarı, “Mahkeme’nin kurulan komisyon hukuka aykırı demiş ve iptal edilmeli demiştir ancak bu senede belediye komisyonlarını keyfi kursun biz yine dava açarlar. Kararı tanımayarak hukuksuzluğa devam ediliyor. Ortak akılla birlikte yönetelim diyenler mahkeme kararına bile uymamışlardır. CHP olarak biz yasadan hukuktan yana olmayı sürdürerek bu süreci takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

“Bize Yalan Söylüyor Diyenlerin Kendi Raporlarına Bakın”

Yürütme ve yönetme hakkı onlarda ancak, denetleme işi de bizde diyen Sarı, Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 1milyar 247 milyon diye paylaştım itiraz edilen rapor ortada. Kendi bilgileri 1milyar 247 milyon 7bin556 TL 34 kuruş. Bir önceki sene 1milyar 36milyon 219 civarında olan bir borç vardı. Borçları azaltmanın yöntemleri var. Ayrıca Kamu zararı oluşmaması içinde bütçedeki iradeyi ortaya koyarsınız. Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu