GündemKöşe Yazıları

Sıcak Günlerde Önce Sağlık Sonra Tatil

Sıcak Günlerde Önce Sağlık Sonra Tatil

Yaz mevsiminde pekçok kişi tatile çıkıyor, sıcak havaları deniz kenarında geçiriyor. Ancak denizin ve güneşin tadını çıkarırken, yaz hastalıklarının pusuda beklediğini unutmayın ve önlemlerinizi alın.

Kalp hastalıkları, ishal, ateş, güneş çarpmaları ve enfeksiyonlara karşı uyanık olursanız yaz ayları sizin için kâbusa dönmez. Özellikle yaşlılar, gebeler, çocuklar ve kronik hastalığı olan kişiler, yaz aylarında sağlıklarına, beslenmelerine ve temizlik kurallarına daha fazla özen göstermeliler. Haberlerde de sık sık duyamaya alışkın olduğumuz kalp krizi vb.. hastalıklara ilişkinde Kalbinize sıcaklarda daha çok özen gösterin diyorum. Aşırı sıcak havalar vücudumuzu, sıvı kaybı, tuz kaybı nedeniyle olumsuz yönde etkiler. Özellikle ileri yaşta olan hastaların sıvı alımını artırmaları, mineral ve tuz dengesinin kontrolü, aşırı sıcaklardan kendilerini korumaları beyin, böbrek, kalp gibi hayati organların beslenmeleri açısından büyük önem taşıyor.Sağlıklı bir yaşam için uzman olmaya gerek yok.Bu bilgiler hemen hemen herkes tarafından artık net bilinenler aslında.Bende bu yazımda bir hatırlatmada bulunmak istedim sizlere…

Hep demiyormuyum Su İçin.Ben değil aslında sağlığını düşünen herkes bunu biliyor ancak aklımıza su içmeyi getirmiyoruz. Bu konudada zaman zaman çok yazılarım oldu. Okuyanlar hatırlayacaktır. Sıvı kaybı ve mineral dengesindeki bozulma; kişi uyumadığı halde ve çaba göstermesine rağmen çevresinde olanları tam fark edememe durumu, yorgunluk, huzursuzluk, hızlı soluk alıp verme, kalp hızında artış şeklinde kendini gösterebilir. İdrar söktürücü tansiyon ilacı kullanan hastalarda bu duruma daha çok rastlandığını belirtiyor sağlıkçılarda.Sanıyorum bizde bu etkileri kendimiz yada herhangi bir yakınımız söylediğinde bu sözleri hatırlamak fayda edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu