İlçe Haberleri

Sındırgı Kornişon Salatalık ve Kapya Biber Üretiminde Türkiye Lideri

Balıkesir'in Sındırgı ilçesi, sulu tarım alanlarının artması ve özellikle kornişon salatalık, kapya biber ve domates gibi ekonomik kazancı yüksek tarım ürünlerinin yetiştirilmesiyle dikkat çekiyor.

Sındırgı Kornişon Salatalık ve Kapya Biber Üretiminde Türkiye Lideri

Sındırgı Belediyesi öncülüğünde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen sulama göletleri projesi, 57 yeni göletle tarım alanlarının genişlemesine katkı sağladı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın liderliğindeki her mahalleye sulama göleti projesi, kırsal mahallelerde tarımın desteklenmesi ve üretimin teşvik edilmesi amacıyla başlatıldı.

Bu proje ile coğrafi işareti Sındırgı’ya ait kornişon salatalık üretimi Türkiye genelinde ön sıralara yükseldi. Özellikle Yaylabayır, Yüreğil gibi mahallelerde kornişon ve biber üretimi artarak ekonomik kazancı yüksek ürünlerin yetişmesine olanak sağladı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, projenin başarıyla uygulanmasıyla ilgili olarak, “Sulu tarımı büyütmüş olduk. 50’den fazla göleti ilçemize kazandırdık.

Sındırgı Kornişon Salatalık Ve Kapya Biber Üretiminde Türkiye Lideri

Halkımız için çok önemli bir gelir kaynağına dönüşmüş oldu. Bu konuda büyükşehir olmanın bize verdiği en büyük avantajdı, ben başkanıma sonsuz teşekkür ediyorum. Tarıma her alanda yaptığımız projelerimizle destek olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Sulama göletleri sayesinde kurak araziler verimli topraklara dönüşerek bölge halkının ekonomik kazancını artırdı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı’nın tarımın gelişmesi için yaptığı projelerle çiftçilere destek olduklarını belirterek, “Sındırgı bölgesinde elliye yakın bu şekilde göletler oluşturarak sulu tarım yapılmasına olanak sağladık. Yaklaşık 1000 dönüme yakın arazi burada birikmiş sudan kontrollü bir şekilde tamamen köylülerin kendi içindeki anlaşmasıyla üretime dönüştürülüyor. Balıkesir’i tarım alanında bir numara yapmak için çiftçimizin her alanda yanındayız.” dedi.

Sındırgı Kornişon Salatalık Ve Kapya Biber Üretiminde Türkiye Lideri

İHA

Balıkesir Lezzetinin Lokal Adı Kapya Biberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu