GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Subaşı “Avrupa Parlementosunun Kararı Yok Hükmündedir”

Subaşı “Avrupa Parlementosunun Kararı Yok Hükmündedir”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı,“Avrupa Parlamentosunun yanlı karari gerçeklerden uzak, bize göre ‘yok hükmünde’ bir karardir! Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda  kabul edilen Türkiye’ye ilişkin karar; AP’nin gerçeklerden kopuk, ideolojik ve yanlı tutumunun yeni bir örneğidir.“Repression of the opposition in Turkey, specifically HDP” başlığı ile yayınlanan karar, AB’nin ikiyüzlülüğünün açık bir göstergesidir” dedi.

Subaşı açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Şöyle ki; Avrupa Birliği (AB) içinde terörizmi kınamamak, parti kapatma nedenlerinden biri olarak kabul edilirken, Türkiye’de milletvekillerinin terörle ilişkisi olduğuna dair ciddi iddialar bulunan bir siyasi parti hakkında başlatılmış hukuki sürecin, peşin hükümle karşılandığı belirtilen açıklama da tamamen yanlı bir karardır. Sürekli yargı bağımsızlığından bahsedenlerin, başka ülkelerin yargı süreçleri hakkında ültimatom vermeye kalkmaları, sadece haddini aşmak değil tam bir ikiyüzlülüktür. Terör örgütleri üyelerini parlamentodaki odalarında ve koridorlarında ağırlayanların, ayrıca böyle bir çifte standardı benimsemeleri ve bu kararı kabul etmeleri şaşırtıcı değildir.

AP’nin aldığı bu kararın da; diğerleri gibi, Türkiye-AB ilişkilerini çıkmaza sokmak isteyen çevrelere hizmet etmek dışında, AP’ye ve ayrıca Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesine bir şey katmayacağının bilinmesinde fayda vardır.Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye; hedeflerine, kalkınma ve büyüme hamlelerine tüm engellemelere rağmen devam edecektir.İçimizdeki muhalefet ve muhalefetin destekçisi küresel emperyalist güçlerin oyunlarını ayrıca Aziz Milletimizin desteği ile yine bozacağız.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu