GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Subaşı “Nevruz Bolluğun ve Bereketin Simgesidir”

Subaşı “Nevruz Bolluğun ve Bereketin Simgesidir”

 

AK Parti Balıkesir milletvekili Yavuz Subaşı, Nevruz’un Türklerin bahar bayramı olduğunu ifade eden bir mesaj yayınladı. Subaşı, “Nevruz, toprağın uyanışının, baharın gelişinin, kardeşliğin, dostluğun ve dayanışmanın sembolü olarak ve geniş bir coğrafyada kutlanıyor. Ayrıca Nevruz, Türk milletinin bahar bayramıdır” dedi.

 

Yavuz Subaşı mesajında, Nevruz bayramının yüz yıllardır kutlandığını vurgu yaptı. Özellikle de nevruzun birlik ve kardeşlik değerleri açısından öneminin altını çizdi. Ayrıca, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu hatırlattı.

İşte Subaşı’nın Mesajı;

Gerçekten de bir bahar mevsimine daha ulaşmanın sevinç ve huzuru yüreklerimizi ısıtmaktadır. Milli bir karaktere sahip olan bu bayram, Türk milletinin yüzyıllardır devam edegelen birliğinin simgesi, kardeşliğinin ve kader ortaklığının nişanesi olmakla birlikte kültürümüzde tabiatın yeniden dirilişi gibi milletimizin de yeniden dirilişini, bolluğu ve bereketi simgelemektedir.

Nevruz, birliğimizin, iriliğimizin ve diriliğimizin sembolüdür. Bu nedenle de dünyanın birçok yerinde yanan ve körüklenen Nevruz ateşi, Türk milletinin tarihten gelen barış ve huzura yaptığı bir çağrıdır.

Bugün bizlere düşen görev de sahip olduğumuz bu kültürel mirası en iyi şekilde korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bayramlarda, mutlu ve acı günlerimizde birbirimize kenetlendiğimiz gibi tabiatın canlandığı Nevruz`da da bir arada olmamız gücümüzü ve kardeşliğimizi perçinleyerek, ayrıca toplumsal huzurumuzu daha da arttıracaktır.

Bu duygularla; barışın, huzurun, kardeşliğin, güzel ve sıcak günlerin habercisi Nevruz’un başta milletimiz olmak üzere, dost ve kardeş Türkiye Cumhuriyetleri’ne ve tüm coğrafyamıza huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle, Türk Dünyasının Nevruz Bayramı’nı kutlarım.

Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu