GündemTürkiye Gündemi

Tabip Odası Balıkesir Şubesi: “Süreç İyi Yönetilmemektedir”

Tabip Odası Balıkesir Şubesi: “Süreç İyi Yönetilmemektedir”

Balıkesir Tabip Odası  Başkanı Necdet Uçan ,gerek aşı oranlarında, gerek nüfusa göre vaka sayılarında iyi durumda olunmadığını söyledi. Uçan yaptığı yazılı açıklamada “hal böyleyken iyi durumda olduğumuzu söylemek için sormak gerek Çok merak ediyoruz Sağlık Bakanlığı ne iş yapar?” dedi.

“GEREKLİ AÇIKLAMA YAPILMAMIŞTIR”

Pandemi döneminde, aşılamanın başladığı 5 aylık süreçte, toplumun sadece %15’ini aşılayabilmiş olan, bunun yanında Mevsimsel Grip Aşısında, Konjuge Pnömokok (Zatürre) Aşısında da yeterli miktarda ve zamanında aşı sağlanamadığını belirtildi. Açıklamada, Toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren aşı temininde, araya aracı konulduğu iddialarına gerekli ve yeterli açıklama yapmayan ve Israrla talep edilmesine rağmen gerçek risk gruplarının (öğretmen, kolluk kuvvetleri, kargo çalışanları, şoförler, kasiyerler, veznedarlar vb.) aşılanmalarının halen sağlanamadığının altını çizdi.

“SÜREÇ İYİ YÖNETİLMEDİ”

Gerek aşı oranlarında, gerek nüfusa göre vaka sayılarında iyi durumda olunmadığını ifade edeb Balıkesir Tabip Odası başkanı Necdet Uçan ve yönetim kurulu üyeleri “sürecin iyi yönetilmediğini iddia etti. Açıklamada, “Süreci değil algıyı yönetmeye çalışan, Turkuaz tabloyu hasta/vaka diye aylarca çarpıtan, halen şeffaf bir yönetim sağlayamayan, Sağlığın öncelemesi gereken salgın döneminde ekonomiyi önceleyen. Ancak işçiyi, işsizi, esnafı, emekçileri önemsemeyen, Aç-kapalarla vatandaşın kafasını bulandıran, gerçek kapanmayı sağlayamayan, kısmi önlemlerle vaka sayılarının azalmasını takiben. 1 Haziran’da yine daha önce gördüğümüz yanlışların tekrarına düşmesi çok olası olan, bir durum söz konusu” dediler.

“UYARILARIMIZA KULAK TIKAYAN SİSTEM”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan , “Dünya Sağlık Örgütü’nün Mayıs 2020’den itibaren kullanılmasını önermediği ”Hidroksiklorokin”i ballandırarak anlatan ve erken başladığımız için çok olumlu sonuç aldığımızı belirtirken tam 1 yıl kullanımdan sonra sessiz sedasız tedavi protokolünden çıkaran, Sağlık çalışanının sağlığını koruyamayan, pandemi sürecinde 400’ün üzerinde sağlık çalışanının hayatını kaybetmesine, tükenmişlik sendromu yaşamalarına rağmen çalışma koşullarını düzeltmeyen, ekonomik haklarını vermeyen, fiziki ve psikolojik saldırılarda can güvenliğini sağlayamayan, güncel ve çalışanını koruyan Şiddet Yasası çıkaramayan, Sağlık Meslek Örgütlerini 199 yılda bir rastlanan pandemi gibi çok önemli bir olayda paydaş olarak almayan, uyarılarına kulağını tıkayan hatta gerçekleri açıkladıkları için dışlayan bir sistem söz konusu” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu