Köşe Yazıları

Tam Oldum Dersiniz Birileri Size Not Verir

Tam Oldum Dersiniz Birileri Size Not Verir

Bugün çoğu kişinin duymuş olabileceği küçük bir hikâyeyi sizlere hatırlatmak istiyorum bugün. Dinlemişsinizdir yada bir takvim yaprağında okumuşsunuzdur bu hikayeyi. Duymayanlar olduysa bu yazıda okuma fırsatı bulacaklar.
Önemli olan “insan olabilmek” dediğimiz bugünlerde, makam ve mevkileri bir sözü ile yerle bir edebilen görmüş geçirmiş denilen anne ve babaların söylemleri, dedelerimizin ninelerimizin kulağımıza küpe olsun diye iliştirdikleri pek çok söz yada nasihat var.
Bugün doktor, mühendis olmaktan ziyade insan olarak yürüdüğümüz yolda nezaketi içinde barındıran bir tarlada buğday başağı olabilmek mesele. İşin özü sevgi, saygı görgü ve nezaket kurallarından geçiyor insanlığın temeli.
Diyor ki eski bir hikâyede…
-Geçmiş zaman, hiç geçinemeyen bir baba ve oğlu varmış. baba, oğlunu” sen adam olamazsın”diyerek devamlı ikaz edermiş. gel zaman git zaman oğlan, ülkenin veziri olmuş. genç vezir, adamlarına babasını yanına getirmeleri için emir vermiş. yaşlı baba , yaka paça vezir oğlunun huzuruna çıkarılmış. kendisi ile gurur duyan vezir,” bak baba gördün mü beğenmediğin oğlun vezir oldu” demiş. baba oğluna şöyle bir bakmış ve demiş ki ;”oğlum, ben sana vezir olamazsın demedim, adam olamazsın dedim”.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu