GündemKöşe Yazıları

Teknolojiyi Yakından Takip Et

Teknolojiyi Yakından Takip Et

 

Cari açığın kapatılması, dışa bağımlılığın azaltılması ve küresel pazarda Türkiye’nin ağırlığının artırılması hedefiyle araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerinin önemi gün geçtikçe artıyor.

Teknolojideki gelişme ayak uydurmak, ekonomik kalkınma arayışlarına çözümler sunan Ar-Ge faaliyetlerine yönelik ülkemizde 500 firmanın harcamasını 25 milyar 449 milyon TL’ye çıkardığı dikkat çekici. Teknoloji sürekli değişerek kendini yeniliyor. Bizlerin en önemli görevi ise bu yenilikleri yakınan takip ederek onların ötesine geçmek. Daima ileriye bakarak daha adeta kızılötesi adımlarını görmek.

Teknolojideki gelişim hızının katlanarak arttığı günümüzde ülkelerin yer altı ve yer üstü kaynakları kadar bu gelişime sundukları katkı da artık büyük önem taşıyor. Buluşlar ve yenilikler halinde karşımıza çıkan teknolojik gelişmelerin çıkış alanı olan Ar-Ge merkezlerine yönelik yatırımlar da bu nedenle gün geçtikçe artıyor. Türkiye’de de bu sürece paralel şekilde yatırımın yönü Ar-Ge çalışmalarına çevrilmiş. 500 Firmanın Bütçesi 25 Milyar Tl’yi Aşmış.Konuyla ilgili bir yazıda şöyle diyor; “Turkishtime tarafından bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirilen “Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması” ile Türkiye’de Ar-Ge çalışmalarına yönelik faaliyetlerin boyutu ortaya kondu. Araştırma kapsamında 500 firmanın Ar-Ge faaliyetlerine yönelik bütçesini 25 milyar 449 milyon TL’ye çıkardığı gözlendi. Araştırmaya göre listedeki ilk 50 firmanın 2021 yılındaki Ar-Ge yatırımlarının toplamının yüzde 65.93’lük bölümü savunma sanayi firmalarının oluşturduğu görüldü. Bu oran 2020 yılında yüzde 60,7 düzeyindeydi.” Oldukça çarpıcı detaylara sahip konu “teknoloji”. Günümüzün olmazsa olmazı ve daha da ötesi…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu