Dünyadan Haberler

TikTok’a Erişimi Yasakladı!

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'un kısıtlandığı duyuruldu. İşte TikTok'un kısıtlandığı o ülke...

TikTok’a Erişimi Yasakladı!

Kırgızistan’da, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’un kısıtlandığı duyuruldu. Geçtiğimiz yılın ağustos ayında alınan kararın uygulanmasına başlandı ve artık yerel saatle 00.00’dan sonra TikTok’a erişim engellendi. Kırgızistan Dijital Kalkınma Bakanlığı, Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi’nin mektubu üzerine, internet servis sağlayıcılarına TikTok’a erişimi kısıtlamaları yönünde yazı gönderdi.

“TikTok’un faaliyetleri sonlandırıldı”

TikTok’un yasaklanma kararı, Kültür, Haberleşme, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı tarafından Ağustos 2023’te alınmıştı. Kararda, TikTok’un çocukların zihinsel gelişimini ve sağlığını olumsuz etkilediği iddialarına dayanılarak, platformdaki içeriklerin incelendiği ve çocukların sağlığına zarar verebilecek bilgilere erişimi kısıtlamadığı tespit edilmişti. Bu nedenle TikTok’un Kırgızistan’da faaliyetlerini sonlandırma kararı alınmıştı.

Tiktok'A Erişimi Yasakladı!
Erişim Engeli

Yetkililer, TikTok’u yasaklama kararının politik bir arka planı olmadığını vurgulayarak, bu adımın sadece çocukların ahlaki eğitimlerini ve psikolojik sağlıklarını korumayı amaçladığını belirtmişlerdi.

 

 

İHA

Sosyal Medya Fenomeni, Yeni Doğan Bebeğini Açlıktan Öldürdü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu