Dünyadan Haberler

Sosyal Medya Fenomeni, Yeni Doğan Bebeğini Açlıktan Öldürdü

Yemek Yerine Güneş Işığı

Sosyal Medya Fenomeni, Yeni Doğan Bebeğini Açlıktan Öldürdü

Yemek Yerine Güneş Işığı

Rusya’da yaşayan 43 yaşındaki sosyal medya fenomeni Maxim Lyutyi, 1 aylık bebeğini gerekli gıdalar yerine sadece “güneş ışığı” ile besleyerek trajik bir sona neden oldu. Lyutyi’nin çıkarıldığı mahkemede, oğlu Kosmos’un “Süpermen gibi olmasını” istediğini belirtmesinin ardından “kasıtlı olarak ağır bedensel zarar verme” suçundan sekiz yıldan fazla hapis cezası istendiği ortaya çıktı. Bu olay, güneşle beslenme pratiğini savunan “Breatharianism” akımının tehlikelerini bir kez daha gündeme getirdi.

Sosyal Medya Fenomeni Yeni Dogan Bebegini Acliktan Oldurdu

Bebeğin annesi Oksana Mironova, doğum sürecinde hastaneye gidemediğini ve doğumu evde gerçekleştirmek zorunda kaldığını açıkladı. Maxim’in, bebeği güneş ışığı ile beslemeyi ve bu şekilde hayatta kalınabileceğini savunan bir yaşam tarzını benimsemesi, anne Mironova’yı da etkisi altına almıştı. Ancak Mironova, Maxim’in sert tavırları nedeniyle bebeğe anne sütü veremediğini belirtti.

Maxim Lyutyi’nin çocuğu tamamen güneşle beslemek ve takipçilerine bu yaşam tarzını önermek istediği anlaşıldı. Ancak bu yaşam tarzı, bilimsel olarak kabul edilmiş tıbbi normlara aykırı olması nedeniyle ciddi riskler taşıyor. Bebeğin ölümü üzerine, çiftin tutuklandığı ve 8 yıl hapis cezası istendiği bildirildi.

Bu trajik olay, güneşle beslenme pratiğinin yanı sıra sosyal medya fenomenlerinin ve internet üzerinden popüler olan yaşam tarzı trendlerinin tehlikelerini de gözler önüne serdi. Ayrıca, bebeklerin ve çocukların beslenme ve sağlık konularında güvenilir kaynaklardan bilgi alınmasının önemi bir kez daha vurgulandı.

Güneş’in 33 Katı Büyüklüğünde Kara Delik Keşfedildi!

Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu