Dünyadan HaberlerGündem

Güneş’in 33 Katı Büyüklüğünde Kara Delik Keşfedildi!

Dünya'nın içinde bulunduğu Samanyolu Galaksisi'nde, yıldız kaynaklı en büyük kara delik keşfedildi.

Güneş’in 33 Katı Büyüklüğünde Kara Delik Keşfedildi!

Dünya’nın içinde bulunduğu Samanyolu Galaksisi’nde, yıldız kaynaklı en büyük kara delik keşfedildi. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Gaia misyonu ve University College London (UCL) araştırmacıları tarafından ‘Gaia-BH3’ adı verilen bu kara delik, Güneş’ten tam 33 kat daha büyük. Kara deliğin, Dünya’ya 2 bin ışık yılı uzaklıkta olduğu tespit edildi. Bu muazzam keşif, doğrudan gözlemlenemeyen kara delikler arasında yer alıyor ve bir yıldızın etrafında dönüşü sayesinde ortaya çıktı.

Güneş'In 33 Katı Büyüklüğünde Kara Delik Keşfedildi!

ESA’ya ait Gaia Uzay Teleskobu’nun verileriyle elde edilen bu bilgiye göre, gelecekte daha fazla kara deliğin keşfedilmesi mümkün görünüyor. Bu olağanüstü keşif hakkında konuşan Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi’nden (CNRS) Pasquale Panuzzo, bu tür bir buluşun nadir görülen bir olay olduğunu vurguladı.

UCL’den George Seabroke ise Gaia-BH3’ün bugüne kadar tespit edilmiş en büyük yıldız kaynaklı kara delik olduğunu belirterek, bu keşfin astronomlar için büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Samanyolu Galaksisi’nde bugüne kadar keşfedilmiş veya tanımlanmış 50’den fazla süper kütleli kara deliğin olduğu da kaydedildi.

Güneş'In 33 Katı Büyüklüğünde Kara Delik Keşfedildi!

 

AA

Hastaların Serumlarına Zehir Enjekte Etti!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu