GündemTürkiye Gündemi

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurul Sekreteri Dikici:‘’SESİMİZE KULAK VERİN’’

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurul Sekreteri Dikici: ‘’SESİMİZE KULAK VERİN’’

 

 TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici bir basın açıklaması yaptı. 

 

‘’Sesimize Kulak Verin’’ 

Dikici açıklamasında şunları söyledi; ‘’ TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 657 sayılı yasada değişiklik içeren bir teklif görüşülecek. Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının haklarına ve taleplerine, seslerine kulak verin’’.

TMMOB bir yandan mesleğimizin ve meslektaşlarımızın hak ve çıkarlarını ülkemiz ve halkımızın çıkarları temelinde korumak ve geliştirmek için mücadele verirken, diğer yandan da mesleki birikimlerimizin toplum yararına kullanılmasının zeminini yaratmak için mücadele vermektedir.

‘’Emekli Maaşlarında Artış İstiyoruz’’

Emek ve insan odaklı, güvenceli bir çalışma yaşamı ve güvenceli bir gelecek tüm mühendis, mimar ve şehir plancılarının en temel hakkıdır.  Sorunlarımıza çözüm istiyoruz. Mühendis, mimar, şehir plancılarının kamuda istihdam, atama ve güvenceli kadro konusunda ihtiyaca uygun alım yaratılmalı ve buna uygun bütçe ayrılmalıdır. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının ücret ve özlük haklarında iyileştirme istiyoruz.  Kamuda mühendis, mimar ve şehir plancıları için yeterli istihdam, adil atama istiyoruz.   Çalışanlarımızın alım gücünü ücret ve vergi politikaları yoluyla yükseltmek mümkündür. Ülkemizde vergi yükünün çalışanlarımızın omuzlarına yüklendiği de açık bir gerçektir. Ücretli kesimlerin omzuna yıkılan vergi yükü hafifletilsin.  Emeklileri açlığa mahkum eden emekli maaşlarında artış istiyoruz!

 

Güvenceli Kadroda İstihdam Vurgusu

‘‘Kamuda ek gösterge oranlarının mühendis, mimar, şehir plancıları için yeniden düzenlenmesini, çarpan grubu değişen diğer çalışanlar gibi bu çalışanların da emeklilikte hak ettiklerini alabilmeleri için yeni ek gösterge rakamlarının belirlenmesini istiyoruz!  Kamu çalışanlarının işe alım ve görevde yükselme aşamalarında her türlü cinsiyetçi, mezhepçi, ırkçı ve diğer ayrımlara son verilmelidir.  Yeterlilik ve liyakat ilkeleri işe girişten emekliliğe değin ölçülebilir somut ölçütlere bağlanmalıdır. Kamu hizmetlerinin güvencesiz, kiralık, taşeron, geçici, sözleşmeli personeller aracılığıyla gördürülmesi anlayışından derhal vazgeçilmelidir. Ünvanımıza uygun, kalıcı, güvenceli kadroda istihdam edilmek istiyoruz’ ’dedi.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu