GündemTürkiye Gündemi

TMMOB: “Cumhuriyet Meşalesinden Alınan Güç İle Kutluyoruz”

TMMOB: “Cumhuriyet Meşalesinden Alınan Güç İle Kutluyoruz”

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu adına Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı. Betül Dikici yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada“Bağımsızlık Ve Demokrasi İçin Emperyalizme Karşı 102 Yıl Önce Yakılan Cumhuriyet Meşalesinden Aldığımız Güç İle;Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.” dediler.

Açıklamanın devamında “Ülkemizin uygarlık yolunda ilerleme hedefinden uzaklaştırıldığı, Cumhuriyet birikimlerini ve mirasını ortadan kaldırmaya yönelik adımların atıldığı, demokratik yolların tıkandığı, hukukun temel ilkelerinin yok sayıldığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yetkilerinin gasp edildiği, Ülkemizin yeraltı ve yerüstü varlıklarının uluslararası sermayeye peşkeş çekildiği, bağımlılık ilişkilerinin giderek yoğunlaştığı, doğamızın talan edildiği, kültür ve tabiat varlıklarımızın yağmalandığı bir dönemde koşullarda karşılamaktayız. Emperyalistlere karşı haklı isyanının ilk kıvılcımının tarihi olan 19 Mayıs 1919’un 102. yılının anlamı üzerinde bir kez daha düşünülmelidir. Bağımsızlığın, işgalci sömürgenlere karşı kitlesel direnciyle kazanıldığı unutulmamalıdır. TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu, bağımsız ülke, bağımsız ekonomi, bağımsız hukuk savaşımının başlangıcının 102.yıldönümünde kurtuluşun büyük önderini ve ayrıca bu uğurda can veren şehitlerimizi saygı ve minnetle anmaktadır ”ifadelerine yer verdiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu