EtkinlikDünyadan HaberlerGündemTürkiye Gündemi

Tokyo’da Türkiye rüzgarı

Türkiye-Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü

Tokyo’da Türkiye rüzgarı

Türkiye-Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü vesilesiyle Tokyo’da düzenlenen Türkiye Festivali, ilk gününde Japonlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Kiba semtindeki bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen festival, geleneksel Türk müziği performansları ve Türkiye fotoğrafları sergisine ev sahipliği yaparak katılımcıların ilgisini çekti. Japonlar, kurulan stantlarda Türk lezzetlerini tatma ve satın alma fırsatı bulurken, mozaik fener yapımı ve tahta baskı atölyelerinde Türk el sanatlarını öğrenme imkanı buldular. Bazı katılımcılar Osmanlı dönemine ait geleneksel giysileri giyerek hatıra fotoğrafı çekerken, diğerleri ise kumda pişirilen Türk kahvesini deneme şansı yakaladı.

Tokyoda Turkiye Ruzgari 1

Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, etkinliğin Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü vesilesiyle düzenlendiğini belirtti. Güngen, Türk ürünlerini ve Türkiye’yi tanıtmak için gösterilen çabanın önemine vurgu yaparak etkinliğin ülkelerin tanıtımı açısından çok değerli olduğunu ifade etti.

Tokyoda Turkiye Ruzgari 2

Festivale ilk kez katılan Maki Kawasaki, geleneksel kıyafetler giyerek hatıra fotoğrafı çektirdiğini ve etkinliğin çok eğlenceli olduğunu belirtirken, Türkiye’ye gitme isteğini dile getirdi. Yuko Tanaka da Türkiye’ye ait fotoğrafları görmekten ve Osmanlı müzikleri dinlemekten mutluluk duyduğunu ifade ederek etkinliği övgüyle değerlendirdi.

Tokyoda Turkiye Ruzgari 3

Türkiye Tokyo Büyükelçiliği öncülüğünde gerçekleştirilen 2 günlük Türkiye Festivali, yarın sona erecek.

Uraloğlu; “Siber Güvenlikte Önlemler Alınıyor”

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu