GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Tüketici Güven Endeksi Ocak Ayında Arttı

Tüketici Güven Endeksi Ocak Ayında Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ocak ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıklandı.

TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ 83,3 OLDU

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı. Mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, ocakta bir önceki aya göre yüzde 4 arttı. Aralıkta 80,1 olan endeks, Ocak’ta 83,3’e çıktı. Önceki 1 yıllık süreçte hanenin maddi durumu endeksi Aralık ayında 66,1 olarak açıklanırken Ocak ayında veriler yüzde 3,6 oranında azalarak 63,7 olarak belirlendi. Aralık ayında 78,9 olarak kaydedilen hanenin maddi durum beklentisi ise yine Ocak ayında artış göstererek 83,8 olarak kaydedildi.

EKONOMİK DURUM BEKLENTİSİNDE ARTIŞ YAŞANDI

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre genel ekonomik durum beklentisi endeksi Aralık ayında 82,9 olarak belirlenmişti. Belirlenen rakamlar Ocak ayında yüzde 6,5 oranında artarak 88,2 olarak açıklandı.

OCAK AYINDA ALIŞVERİŞ PLANLARI ARTTI

Geçen 12 aylık döneme göre gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi Aralık ayında 92,6 belirlenmişti. Belirlenen yeni verilere göre dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi Ocak ayında yüzde 5,1 oranında artarak 97,3 olarak açıklandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu