Özel Haberlerİlçe HaberleriSiyaset

Turhan Çömez’den İYİ Parti İçin Çarpıcı Açıklamalar

İYİ Parti, 31 Mart seçimlerinin ardından hızla karar alarak kongre sürecine girdi. Bu süreçte, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve 31 Mart seçimlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Turhan Çömez, çarpıcı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte, Çömez'in kongre sürecine ilişkin önemli sözleri:

Turhan Çömez’den İYİ Parti İçin Çarpıcı Açıklamalar

Turhan Comezden Iyi Parti Icin Carpici Aciklamalar 1
Turhan Çömez’Den İyi̇ Parti İçin Çarpıcı Açıklamalar

Akşener Aday Olmayacak

İYİ Parti’nin 27 Nisan’daki kurultayına yönelik hazırlıklar devam ederken, Genel Başkan Meral Akşener’in yeniden aday olmayacağını açıklaması parti içinde dikkat çekti. Olağanüstü kurultayda yarışacak isimler belli olurken, Turhan Çömez’in aday olup olmayacağı da merak konusu oldu. Ancak Çömez, Balıkesirli milletvekili olarak aday olmayacağını belirtti.

“Seçim Sonrası Acele Verilmiş bir Kararla Kongreye Gidiliyor”

Çömez, katıldığı bir TV programında, İYİ Parti’deki olağanüstü kurultay sürecinin hızlı ilerlediğine ve acele alınan bir karar olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, İYİ Parti’nin oluşum sürecini ve Meral Akşener’in partiye davetini değerlendirdi. Çömez, parti içinde demokratik değerlere saygı ve merkez siyasetin temsilcisi olarak milliyetçi kültür üzerine bina edilmiş demokratik yapı temsiliyetini savundu.

“Herkes Kendine Çekidüzen Vermeli”

İYİ Parti’nin seçimde istenilen sonucu alamamasıyla ilgili Çömez, partide demokratik bir dönemin yaşandığını ancak alınan kararların ortak kararlarla alındığını belirtti. Çömez, lider olarak Akşener’in önlerinde olduğunu, ancak kararların ortak alındığını vurguladı.

“İstenilen Sonucu Alamadık”

Çömez, 31 Mart seçimlerinden sonra istenilen sonucun alınamamasının nedenlerini araştırdığını ve bu konuda bir rapor hazırlayarak Genel Başkan Akşener’e sunduğunu ifade etti. Partide krizlerin fırsata çevrilemediğini belirten Çömez, her krizin beraberinde bir fırsat getirdiğini ancak bu fırsatların değerlendirilemediğine dikkat çekti.

“Krizler Fırsat Olabilir!”

Çömez, seçim sürecinde krizlerin fırsata çevrilemediğini ve acele bir kongre sürecinin başlatıldığını belirtti. Bu sürecin nasıl fırsata çevrilebileceğini ve millete umut olabilecek bir kadro, yenilik ve vizyon değişikliğinin nasıl sağlanacağını vurguladı.

“Bu Sorulara Cevap Arıyorum Oyumu Ona Göre Şekillendireceğim”

Son olarak, Çömez adayların seçim sürecine olan katkılarını değerlendirirken, özellikle partinin geleceğine dair net cevaplar beklediğini ifade etti. Parti içindeki demokratik kültürün, merkez siyaset anlayışının ve kurumsallaşmanın nasıl sağlanacağının açık ve net bir şekilde izah edilmesi gerektiğini belirtti. Çömez, oy vermeden önce bu soruların cevaplarını almak istediğini vurguladı.

Haber Merkezi

Turhan Çömez: ‘Bir Devrin Kapanışına Tanık Olduk’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu