Görüntülü HaberlerGündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Türkiye “İslamofobi” Konusunu Uluslar Arası Sempozyumla Gündeme Getiriyor

Türkiye “İslamofobi” Konusunu Uluslar Arası Sempozyumla Gündeme Getiriyor

 

Son yıllarda, İslamiyet’i ‘kültürel ırkçılık kıskacına’ almayı amaçlayan yalan haberler, uluslar arası sempozyumda masaya yatırılıyor.

001

Sempozyumda, özellikle “Nefret Söylemi” ve medyanın batıda artış gösteren İslamofobiye etkisi de tartışılacak konulardan birisi. Ayrıca, 25-26 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek sempozyumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ onur konuğu olarak katılacak.

Erdogan

1.Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’nu Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun öncülüğünde düzenlenecek. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Erciyes Üniversitesi ve SETA projede ortak olarak yer alıyor. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’da destek veriyor.

Açış Konuşmalarının Ardından 4 Farklı Panel

Sempozyumun ilk gününde açış konuşmalarının ardından 4 farklı panel gerçekleşecek. Panellerde, katılımcılar medya ve islamofobi konusu ayrıntılarıyla ele alacak. Oturumlarda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’de yer alacak. Ayrıca, aralarında bulunduğu devlet yöneticileri, akademisyenler ve gazeteciler panelist olarak yer alacak. Sempozyumun ikinci günündeyse 113 bilimsel çalışma gerçekleştirilecek sunumlarla katılımcılarla paylaşılacak.

Açış konuşmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.  

Ayrıca, ATO Congesioum’da düzenlenecek sempozyuma uluslar arası düzeyde katılım olacağı belirtildi. Toplantının onur konuğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak. Açış konuşmasını yapacak Erdoğan’ın, son yaşanan Gazze saldırılarına ilişkin değerlendirmesi de büyük bir olasılık olarak görülüyor.

1.Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’nun açılışında diğer konuşmaları ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yapacak.

 

Şahin: “İslamofobiyle mücadele sadece devlet adamlarının sorumluluğuna bırakılmamalıdır. Bu mücadelede medya olarak en ön safta yer almalıyız”

 

Ebubekir Sahin

Yürütme Komitesi Başkanı olan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sempozyum hakkında gazetecilere bir açıklama yaptı. Ayrıca açıklamada, “İslam diniyle ilgili olarak oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıyla mücadele sadece devlet adamları ve siyasetçilerin sorumluluğuna bırakılmamalıdır. Bu mücadelede medya en ön safta yer almalı, toplumu uyarmalı ve bu tehlikeye karşı mücadelede eden devlet adamları ve siyasetçilere destek olmalıdır.” dedi.

Şahin, çok önemli gördükleri İslamofobi ile mücadelenin ele alınacağı organizasyonun düzenlenmesine katkısı olanlara teşekkür etti. Ayrıca, Şahin, konuyla ilgili olan herkesi, özellikle de genç akademisyenleri sempozyuma katılmaya davet etti.

Şahin değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye, İslamofobi ile mücadelede Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başı çekiyor. Üzülerek görüyoruz ki, batı medeniyeti büyüyen bu tehdit karşısında önlem almamakta ısrar ediyor. Birileri, Müslümanların mukaddes değerlerine yönelik saldırılar karşısında fikir özgürlüğü kisvesi altında üç maymunu oynuyor. İşte bu noktada İslam coğrafyasının medyası olarak bizlere çok hayati görevler düşüyor. 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumunu teşrif edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere devlet büyüklerimize, akademisyenlerimize, gazeteci dostlarımıza, yurt dışından ve içinden gelen bütün konuklarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca, organizasyona ön ayak olan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, İletişim Başkanımız Sayın Prof. Dr. Fahrettin Altun’a, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’a, Erciyes Üniversitemizin Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Çalış’a, TRT Genel Müdürümüz Sayın İbrahim Eren’e ve SETA Genel Koordinatörü Sayın Prof.Dr. Burhanettin Duran’a ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum.”1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumunda pandemi önlemleri sıkı olarak uygulanacağı belirtiliyor. Ayrıca, tüm katılımcılardan mutlaka PCR testi istendiği de ifade ediliyor.

Haber: Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu