TeknolojiTürkiye Gündemi

Türkiye Yapay Zeka Yolunda Yönünü Şekillendiriyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'nin, belirlenen hedeflere doğru kararlı adımlarla ilerlediği bildiriliyor.

Türkiye Yapay Zeka Yolunda Yönünü Şekillendiriyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nin, belirlenen hedeflere doğru kararlı adımlarla ilerlediği bildiriliyor. Stratejinin 122 eyleminden 120’si için çalışmaların yürütüldüğü ve önemli sonuçlara ulaşıldığı ifade ediliyor.

Yapay Zeka Çağına Doğru: Dijital Dönüşüm Ofisinin Atılımı

“Dijital Genç Yapay Zeka Ekosistemi” projesi kapsamında üniversitelerdeki yapay zeka ile ilgili öğrenci kulüplerinin tek çatı altında toplanması ve koordine edilmesi sağlanarak, bu alanda yetenekli gençlerin doğru bilgiye erişmesi ve teknik destek alması hedefleniyor. Proje kapsamında 45 farklı şehirdeki 171 öğrenci kulübünden 3 aylık süreçte 1884 öğrencinin ekosisteme dahil olduğu ve 14 ilde 18 etkinliğin düzenlendiği belirtiliyor.

Sağlık Alanında Yapay Zeka Projeleri

Sağlık alanında da yapay zeka teknolojilerinin yaygınlaştırılması için projeler yürütüldüğü vurgulanıyor. Türk Beyin Projesi kapsamında beyin anomalileri ve inme gibi hastalıkların tespitine yönelik çalışmaların yapıldığı, bu projelerin sağlık sektöründe önemli bir dönüşüm sağladığı ifade ediliyor.

Ayrıca, meme kanseri teşhisinde erken teşhisin önemine vurgu yaparak “Sayısal Göz-Mamografi Projesi”nin, mamografi görüntülerinin yapay zeka tabanlı analizinin hızlandırılmasına katkı sağladığı belirtiliyor. Bu projenin, meme kanseri teşhisinde erken teşhisi desteklemesi ve hasta bakımının iyileştirilmesi amacıyla sosyal sorumluluk projesi olarak yürütüldüğü ifade ediliyor.

Kamu Veri Alanı Projesi’nde Pilot Çalışmalar

Stratejinin uygulanmasına yönelik yapılan çalışmaların hızla devam ettiği ve stratejide belirlenen hedeflere doğru önemli adımların atıldığı vurgulanıyor. Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nin, Türkiye’nin yapay zeka alanındaki küresel rekabet gücünü artırmaya yönelik önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

 

 

AA

Ankara İzmir Arası 3.5 Saate Düşüyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu