EkonomiGündem

Türkiye’deki ATM’lerde Yeni Dönem!

Türkiye'deki bankalar, ATM'lerde önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye’deki ATM’lerde Yeni Dönem!

Turkiyedeki Atmlerde Yeni Donem 1
Türkiye’Deki Atm’Lerde Yeni Dönem!

O Bankotlar Artık ATM’lerde Olmayacak

Son karara göre, artık ATM’lerden 10 ve 20 TL’lik banknotlar çekilemeyecek. Bu kararın ardında yatan nedenleri Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu açıkladı. Babuşçu’ya göre, bankalar artık ATM’lerde 200, 100 ve 50 TL’lik banknotları kullanacak.

Turkiyedeki Atmlerde Yeni Donem 2
Türkiye’Deki Atm’Lerde Yeni Dönem!

Enflasyon Bankacılık Sektöründe Değişikliğe Neden Oldu

Prof. Dr. Şenol Babuşçu, Türkiye’deki yüksek enflasyon oranlarının bankacılık sektöründe değişikliklere yol açtığını söyledi. Bu durumun, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın her 5 yeni banknottan 4’ünü 200 TL olarak basmasına neden olduğunu aktardı. Bankalar da bu değişime ayak uydurarak, ATM’lerde çekilebilecek banknotların değerini yeniden yapılandırdı.

Turkiyedeki Atmlerde Yeni Donem 3

Küçük Bankotlar Kullanım Dışı

Son zamanlarda dolaşıma giren banknotların çoğunluğunun 200 TL olduğu belirtilirken, bu durum bankaların ATM’lerde küçük banknotlara yer vermeme kararını almasına neden oldu. Şu anda birçok banka, ATM kanalıyla yapılan para yatırma ve çekme işlemlerinde 10 ve 20 liralık banknotları kullanım dışı bıraktı. Bunun yerine ATM’lerde 200 liralık banknotların kullanılacağı slotlar oluşturuldu. Bu değişiklikle birlikte, Türkiye’deki ATM kullanıcılarının alışkanlıklarında önemli bir değişiklik yaşanması bekleniyor.

Haber: Bülten

Dünya Bankası Türkiye’ye Destek Sağlayacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu