EkonomiGündem

Dünya Bankası Türkiye’ye Destek Sağlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kalkınma hedeflerine destek olmak amacıyla Dünya Bankası ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında önemli bir adım atıldığını duyurdu.

Dünya Bankası Türkiye’ye Destek Sağlayacak

Dunya Bankasi Turkiyeye Destek Saglayacak 1
Dünya Bankası Türkiye’Ye Destek Sağlayacak

Dünya Bankası İle Türkiye Arasında Yeni Program Yürürlükte

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin kalkınma hedeflerine destek olmak amacıyla Dünya Bankası ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında önemli bir adım atıldığını duyurdu. Bakan Şimşek, yapılan açıklamada, Dünya Bankası’nın Türkiye’ye önümüzdeki 3 yıl içinde ek olarak 18 milyar dolarlık finansman sağlayacağını belirtti.

Güçlü İşbirliği ile Yeni Program Oluşturuldu

Bakan Şimşek, Türkiye’nin enerji arz güvenliği ve yeşil dönüşüm süreçlerinin desteklenmesi amacıyla Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık finansman temin edildiğini ve bu kaynağın kullanılacağını açıkladı. Ayrıca, Türkiye’nin Orta Vadeli Program’a aktarılan kaynağı artırarak 35 milyar dolara çıkarmasıyla ilgili bilgi verdi.

Programın Detayları ve Öncelikler

Bakan Şimşek, Türkiye’nin 12’nci Kalkınma Planı öncelikleri doğrultusunda hazırlanan yeni programın, yüksek ve sürdürülebilir verimlilik artışı, kapsayıcı hizmetler, istihdam ve dayanıklılığın güçlendirilmesi alanlarına odaklanacağını ifade etti. Program kapsamında afetlere karşı dirençlilik, enerji, yeşil dönüşüm, iklim değişikliğiyle mücadele, ihracatın desteklenmesi, reel sektör, altyapı, lojistik, sanayi, tarım, eğitim, sağlık ve kapsayıcılık gibi birçok alanda destek sağlanması planlanıyor.

Özel Sektör Katılımı ve Diğer Kalkınma Paydaşları ile İşbirliği

Program kapsamında, Dünya Bankası’nın 3 yıl içinde Türkiye’ye sunacağı ilave 18 milyar dolarlık finansmanın önemli bir kısmının özel sektörün geliştirilmesinde kullanılması planlanıyor. Ayrıca, Dünya Bankası’nın gerçekleştirdiği makro ve sektörel analizlerin yanı sıra, diğer kalkınma paydaşlarıyla yeni ortaklıklar kurulması da hedefleniyor.

Bakan Şimşek, “Yeni Ülke İşbirliği Çerçevesi, Banka ile olan ortaklığımızı daha da pekiştiriyor. Söz konusu işbirliği, Dünya Bankasının ülkemizin gelecek 5 yıllık dönemine, ekonomi ve yatırım programımıza duyduğu güvenin de göstergesidir. Yeni dönemde ülkemize kaynak akışı artarak devam edecek.” şeklinde konuştu.

Haber: AA

Kira Geliri Beyanı İçin Son Çağrı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu