Türkiye'deki İsrail vatandaşları ülkeden ayrılıyor

İsrail Güvenlik Konseyi'nin Türkiye'ye yönelik güvenlik alarmının 4'üncü seviyeye çıkarıldığını duyurdu.

Türkiye'deki İsrail vatandaşları ülkeden ayrılıyor

Son Dakika: Türkiye’deki İsrail vatandaşları ülkeden ayrılıyor, İsrail Güvenlik Konseyi’nin Türkiye’ye yönelik güvenlik alarmının 4’üncü seviyeye çıkarıldığını duyurdu.

Türkiye’deki İsrail vatandaşları ülkeden ayrılıyor

ÜLKEYİ DERHAL TERK EDİN UYARISI

Ayrıca, ülkedeki tüm İsraillilerin mümkün olan en kısa sürede Türkiye’yi terk etmesini istemesi sonrası, İsrail vatandaşları ülkeyi terk etmek için İstanbul Havalimanı’na gitti. İsrail’den gönderilen uçaklarla tahliye işlemi başladı.

Türkiye'deki İsrail vatandaşları ülkeden ayrılıyor
Türkiye’Deki İsrail Vatandaşları Ülkeden Ayrılıyor

UÇAK İSTANBUL’DAN AYRILDI

İsrail’in Gazze’de bir hastaneyi hedef alması sonrası Türkiye genelinde başlayan protestoların ardından, Türkiye’den ayrılmak isteyen İsrail vatandaşları için Tel Aviv’den kalkan Arkia Hava Yolları’na ait bir uçak İstanbul’a indi.

“TÜRKİYE’Yİ TERK EDİN” UYARISI SONRASI TAHLİYELER BAŞLADI

İsrail Ulusal Güvenlik Bürosu’nun, Türkiye’deki vatandaşlarına dün yaptığı açıklamayla Türkiye’yi mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri çağrısında bulundu. Bugün ise Arkia Hava Yolları’na ait Embraer E195 tipi bir uçak, Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı’ndan hareket ederek, akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı’na indi.

DİĞER UÇAK SAAT 22.00’DE GELDİ

Öte yandan İsrail vatandaşları için El Al Hava Yolları’na ait ikinci bir uçağın ise 22.00 sıralarında İstanbul’dan yolcuları aldı.

Haber merkezi

Bizi detaylar için X’te takip edin.

israil türkiye filistin havaalanı Türkiye'deki İsrail vatandaşları ülkeden ayrılıyor