Türkiye'nin İstihbaratı Hollanda'nın Elinde""

Türkiye'nin İstihbaratı Hollanda'nın Elinde""

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Ahmet Keser, Hollanda’nın Türkiye’ye takındığı tavrın Avrupa Birliği’nin ortak dili olduğunu söyledi.

TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, 15 Temmuz’u planlayan FETÖ’cüler tarafından Ergenekon ve Balyoz davasında alınan gizli istihbarat bilgilerinin Hollanda’nın elinde tutulduğunu iddia ederek Büyükşehir MERHABA’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘Gizli Bilgiler Kaçırıldı’

FETÖ’cülerin Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde ülkedeki gizli bilgileri ele geçirdiklerini söyleyen Başkan keser, ‘15 Temmuz’da Türkiye’de şunu gördük; Balyoz ve Ergenekon davaları sürecinde ülkenin askeri ve diğer hassas istihbarat bilgileri bu ülkedeki bir takım gruplar tarafından ele geçirildikten sonra bütün bilgiler sızdırıldı. Özel Harp Seferberlik Teftiş Kurul Başkanlığı diye bir kurul var. Türkiye’nin gayri nizami bütün projeleri oradadır. Buralara girildi. Bu 15 Temmuz hain darbe girişimini yapan FETÖ’cüler tarafından bu bilgiler Hollanda’ya çıkarıldı. Şu anda bu bilgileri Hollanda, parasını veren herkese satıyor. Yani bugünkü Hollanda olayının başında böyle bir durum var. Hollanda, bütün Avrupa Birliği üyeleri tarafından seçilip, rol verilmiş bir ülke. Hollanda, Avrupa hukukunun temsil edildiği bir ülke. Lahey Adalet Divanı diye bir hukuk sisteminin olduğu bir ülkeden bahsediyoruz. Hollanda, Avrupa Birliği’nin hukuk merkezi konumunda. Dolayısıyla onlar Avrupa Birliği’nin mesajını Hollanda üzerinden veriyorlar. Hollanda ülkemize bir tavır koydu ve ‘Bu tavır bireysel değil Avrupa Birliği’nin tavrıdır’ dedi. Hiç kimse de itiraz etmedi. Bizim AB ile sınırlarımız da var. Yunanistan ve Bulgaristan ile sınırlarımız var. Hollanda, bütün Avrupa adına bize mesaj gönderiyor. Etrafımız ateş çemberi. Yarın bir gün o fitiller ateşlenecek. Türkiye’yi çok zor bir süreç bekliyor’ dedi.

‘İnanç Merkezi’

Avrupa’nın Ortadoğu’daki hedeflerinden bahseden TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, ‘Ortadoğu coğrafyası bugünkü mesnevi dinlerin çıktığı yer. Yani inanç merkezi burası. Her ne kadar enerji merkezi olarak değerlendirilse de inanç merkezi buralar. Çünkü enerji dünyanın pek çok yerinde mevcut. Petrollerin büyük rezervleri Alaska’daki buzulların erimesiyle ortaya çıkan petroller için çalışmalar başladı. Ama orada savaşlar olduğunu görmüyoruz. İşte Ortadoğu’daki bu savaşların nedeni inanç merkezi olması. Çünkü herkes inançlarının doğduğu bu merkeze hakim olmak istiyor. Bu bölgeye hakimiyetten sonra ise sıra Afrika’ya gelecek. Afrika, Avrupa nüfusunun 3’te birine sahipken bundan 25 sene sonra Afrika, Avrupa nüfusunun üç katına çıkacak. Bu topraklar Afrika’ya yetmeyecek. Yetmeyince başka coğrafyalara gidecekler. Bu da genellikle demokratik ülkeler olacak’ dedi.

‘Sınırlar Konuşulacak’

Ortadoğu’yu bekleyen süreci de açıklayan TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, ‘Afrika’daki Müslüman ülkeleri kontrol altına almak isteyen egemen güçler. Orayı tamamladılar. Birleşik Arap Emirliklerinden başlayıp Yemen’e ve oradan Irak’a kadar olan elips de tamamlandı. Şimdi ise ‘U’nun tamamlanması gerekiyor. ‘U’nun diğer ucunda da Türkiye’nin sınırları var. Mısır’da, Lübnan’da, Suriye’de ciddi petrol rezervleri var. Ama bu orta havuzun iç Akdeniz’de petrol rezervinin olmaması mümkün değil. Sadece karanın değil deniz hakimiyetinin de ele geçirilmesi gerekiyor. Bunun içinde Kıbrıs da Türkiye’de var. Suriye ile en uzun sınırı olan Türkiye’nin sınırları da dile getirilecek. Bu sınırlar konusunda etkin ayrılıklara meyilli olabilecek Kürt gruplar var. Bir de sınırın öbür tarafında var olan Kürt gruplar var. Bunların birleşmesi ve ya birleştirilmesi o bölgede dengelerin değişmesi demek’ şeklinde konuştu.

Ateş Çemberi

Türkiye’nin önünde sıkıntılı bir dönem olduğunu belirten Başkan Keser, ‘İslam coğrafyası pek konuşulmuyor. Burada da Şii realitesini kabul etmek gerek. Türkiye, kuzey Sünni merkezde bir ülke. Güney Şii merkezde de İran var. Fakat İslam dünyasının merkez bir ülkesi olacak ise İran, bu lokomotif ülke kendileri olmak için öne çıkmak isteyeceklerdir. Yani biz ülke olarak sadece Amerika, Avrupa ile uğraşmayacağız. Kendi dindaş ülkelerimizle de husumet içerisinde olacağız. Çok çetrefilli olan bölgemizde olay IŞID ile sınırlı değil. Bizi çok daha sıkıntılı günler bekliyor. IŞID’i bile mumla arayacağımız yapılanmalar olabilir. Bu çok ciddi bir risk. IŞID buralara kadar gelip dini bir yapılanmaya dönerse onun komşusu Türkiye olacak. Türkiye’de siyaseti önümüzdeki dönemde çok sıkıntılı bir süreç bekliyor. Etrafımız ateş çemberi.’ ifadelerini kullandı.

‘Demokratikleşme Gerekiyor’

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Ahmet Keser, ‘Türkiye’nin bu süreçte daha çok demokratikleşmesi gerekiyor. Çünkü bu ülkedeki gruplara daha az demokratikleşen argüman verilince onlara bu yetmeyecek dış güçlerin oyunlarına gelecekler. Bu gruplar, ‘Benim görüşlerime, anadilime kota koyuluyor’ diyerek tetikleneceklerdir. Hak mahrumiyeti azaltılırsa bu etnik gruplar tetikleneceklerdir. Tek Bayrak, tek vatan, tek dili savunuyorum. Ancak onlara gerekçe verecek şeyleri de ortadan kaldırmalıyız. Daha çok kucaklaşmamız gerekiyor. Türkiye’nin kendi içindeki farklı grup ve etnikliklere hoşgörüyle yaklaşması gerekiyor. Teklik kavramını azaltmayacağız ama onları da kucaklayacağız. Aşırı otorite onlara malzeme verir. Bize daha fazla demokrasi lazım. Bu süreçte ülkeyi ayrıma götürecek bloklaşmalara fırsat verilmemeli’ ifadelerini kullandı.

Kamil Akyürek