GündemTürkiye Gündemi

Uçan “Sinovac Aşısının 1.Dozu İçin Randevusu Verilmiyor”

Uçan “Sinovac Aşısının 1.Dozu İçin Randevusu Verilmiyor”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, “Asli yapılması gerekenler yapılmadan açılma planları yapılıyor. Aşılara ilişkin sinovac aşısının birinci dozu randevuları verilmiyor. Aşı sorununun halledildiği söylendi ancak, süreç şeffaf yönetilmelidir” dedi.

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan Haziran ayı itibariyle gerçekleşecek kademeli geçişlere ilişkin bir değerlendirmede bulundular. Asli yapılması gerekenler yapılmadan hazırlanan planların sağlıksız olduğunu söyledi.

“Günlük Yapılan Sinovac Aşı Sayısı Da Oldukça Düştü”

Tabip Odası Başkanı Uçan, “17 günlük yarım yamalak kapanmadan sonra, bir taraftan Haziran ayından itibaren açılmanın planları yapılıyor, turizm ve ekonomi canlandırılmak isteniyor, ancak diğer taraftan asli yapılması gerekenler yapılmıyor ”dedi. Uçan, “Şayet 17 gün kapanmayı istisnasız ve gereği gibi yapabilseydik ve bu kapanma dönemde aşı seferberliği ilan edilebilseydi bugünkünden çok daha iyi durumda olurduk.55 yaş üstü aşılaması açıklandığından beri,40 yaş üstü Öğretmenler dahil ne yazık ki 25 gündür Sinovac aşısının 1. dozu için Sağlık Bakanlığınca kapatıldığı için randevu verilemiyor. Oysa Sağlık Bakanımız aşı sorununun halledildiğini belirtti. Şu anda anılan yaş gruplarına sadece 2. doz aşılar yapılabiliyor. Sonuç olarak günlük yapılan Sinovac aşı sayısı da oldukça düştü. Pandemi ile mücadelede aşı en önemli argümanımızdır. Yaz dönemine girerken Sağlık Bakanlığınca bir an önce aşı tedariğinin ve illere sevkiyatının sağlanarak hızla uygulanmalıdır. Süreç şeffaf yönetilmelidir. Turkuaz ve pembe tablolar yerine halkımız doğru bilgilendirilmelidir ”şeklinde konuştu. Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu