Gündemİlçe Haberleri

UEDAŞ’tan Kadın İstihdamında Öncü Adım

UEDAŞ, Türkiye'nin geleceğine katkı sunmak ve toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmek amacıyla gerçekleştirdiği projelerle dikkat çekiyor.

UEDAŞ’tan Kadın İstihdamında Öncü Adım

Uedastan Kadin Istihdaminda Oncu Adim 1
Uedaş’Tan Kadın İstihdamında Öncü Adım

Saha Çalışmalarında Kadınlar Görevde

Özellikle kadın istihdamı ve fırsat eşitliği konularında önemli adımlar atan şirket, Marmara Bölgesi’nde 3.6 milyon aboneye hizmet veriyor ve bu hizmeti sırasında kadın çalışanlara da fırsat eşitliği sunuyor. Bursa başta olmak üzere Balıkesir, Çanakkale ve Yalova gibi önemli illerde faaliyet gösteren UEDAŞ, kadın istihdamı projesi kapsamında genel merkez ve ofislerinin yanı sıra saha çalışmalarında da kadınlara görev veriyor. Bu proje çerçevesinde, Bursa’nın ilk kadın Sayaç İşlem Yetkilisi olan İlayda, cesareti ve başarısıyla dikkat çekiyor.

“Kadınların her şeyi başarabileceğine inanıyorum”

Üç ay önce UEDAŞ’ta çalışmaya başlayan İlayda, sayaç okuma yetkilisi olabilmek için özel olarak tasarlanmış “Saha Çalışması ve Oryantasyon” eğitimine katıldı. Kadın istihdamı projesine olan ilgisiyle UEDAŞ’a başvurduğunu ve işe alındığını belirten İlayda, işini başarıyla sürdürürken şu açıklamalarda bulundu:

“Kadın istihdamı projesinde UEDAŞ’a çalışmak için başvurdum ve hemen işe alındım. Zorlu şartlara rağmen burada çalışmaya devam ediyorum çünkü kadınların her şeyi başarabileceğine inanıyorum. Bursa’da bu işi yapan ilk ve tek kadınım. İşim gereği çok fazla insanla karşılaşıyorum. Hepsi bana ilk defa sayaç okuyan bir kadın gördüklerini söylüyorlar. Ve azmim için tebrik ediyorlar. Bu aldığım geri bildirimler beni mutlu ediyor. Fakat bunun çok da büyütülecek bir şey olmadığını düşünüyorum. Kadınlar her şeyi yapabilir ve başarabilirler, yeter ki istek ve azim olsun.”

İlayda’nın başarısı, kadınların iş dünyasında ne kadar etkili olabileceklerini gösterirken, UEDAŞ’ın kadın istihdamı ve eşitlik konusundaki kararlılığı da sektörde örnek bir uygulama olarak değerlendiriliyor.

Haber: İHA

UEDAŞ’tan Kadın İstihdamında Öncü Adım

Hakan Şehirli’den 8 Mart Mesajı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu