Gündemİlçe HaberleriSiyaset

UYGUR KADIN MUHTARLAR VE KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ İLE BULUŞTU

AK Parti Balıkesir Milletvekili, Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve KEFEK Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, kadın muhtarlar ve Karesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleriyle bir araya geldi.

 

Milletvekili Uygur, Altıeylül ve Karesi İlçelerinde görev yapan 11 kadın muhtar ile kahvaltı programında bir araya geldi. Uygur konuyla ilgili olarak; “Bugün Altıeylül ve Karesi ilçelerimizdeki kadın muhtarlarımızla buluşarak mahallelerimizde yapılan çalışmaları değerlendirdiğimiz bir toplantı gerçekleştirdik. Millet Kıraathanesinde bir araya geldiğimiz muhtarlarımızla buluşmamızda aynı zamanda çok da keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Demokrasimizin ilk halkası olan muhtarlık müessesesinde kadınlarımızın sayısının çoğalarak yer almasından gurur duyuyorum. Hemşehrilerimize daha iyi hizmet vermek için muhtarlarımızın mahallelerimizde yaptığı çalışmalar; sosyal devlet anlayışıyla ülkemizin güçlenmesi için önemli bir alanı temsil ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde karar mekanizmalarında kadın sayısının artması için gayret ediyor, kadınlarımız için fırsat eşitliği sağlamayı çok önemsiyoruz. Son 18 yılda gerçekleştirdiğimiz reformlarla, kadınlarımızın istihdam, eğitim, ekonomi, siyaset ve sosyal alanlardaki yerlerini güçlendirdik. Bugün baktığımızda kadınlarımız, demokrasi, ekonomi, üretim ve özgürlükler noktasında görülmemiş bir mücadeleyle toplumda yerlerini alıyorlar. Kültürümüzden, medeniyetimizden aldığımız güçle biz daima kadınlarımızın yanında olacağız. Bu açıdan şehrimizde kadınlarımızla bir araya gelmeyi, onları dinlemeyi, istişare etmeyi çok önemsiyorum. Bu amaçla kadın muhtarlarımızla buluşmalarımıza devam edeceğim” dedi.

Milletvekili Uygur, Karesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’ni faaliyet yürüttüğü binasında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. AK Parti Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, Karesi Kent Konseyi Başkanı Şaban Akkol, Karesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sezen Aka ve Konseyin üyeleriyle bir araya gelen Uygur ziyaretiyle ilgili şunları kaydetti; “Kadınlarımızın yerel yönetimlerde karar mercilerinde görev alması bizi özellikle mutlu ediyor. Gayretlerimizin sonuçlarını görmekten gurur duyuyoruz. Özellikle yerel kalkınma sürecinde; hem sosyal hem ekonomik alanlarda kadınların karar mekanizmalarında yer alması şehrimizin büyümesi ve ilerlemesi açısından çok önemli. Girişimcilik çalışmalarını, üretimi ve sosyal projeleri büyük bir başarıyla yöneten kadınlarımızın şehrimizde yaptığı tüm çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz.”

 

 

UYGUR KARESİ İLÇE BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

 

 

Milletvekili Uygur AK Parti Karesi İlçe Başkanı olarak atanan Yusuf Hocaoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, yeni görevinde başarı dileklerini iletti. Milletvekili Uygur, İlçe Başkanı Hocaoğlu ile yeni dönemdeki çalışmaları istişare etti.

 

 

ALTIEYLÜL’DEKİ SPOR FAALİYETLERİNİ İNCELEDİ

 

 

Milletvekili Uygur, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu’nu ziyaret ederek faaliyetler ve yatırımlar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Uygur, Lokman Arıcıoğlu ve Altıeylül Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Akan ile birlikte; Altıeylül ilçesindeki portatif yüzme havuzunda incelemelerde bulundu. “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi kapsamında eğitim gören çocukların yüzme derslerini izleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çocuklarla sohbet eden Uygur, çocuklara böyle güzel bir sporu yapma imkanı sunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu